x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Cu pianul pe Dâmboviţa... direct la spital

Cu pianul pe Dâmboviţa... direct la spital

20 Sep 2010   •   00:00
Cu pianul pe Dâmboviţa... direct la spital

O tânără participantă la "Red Bull Flugtag" s-a accidentat grav, fisurându-şi coloana în timp ce a sărit cu un pian în Dâmboviţa, în cadrul unui eveniment cu aparate de zbor neconvenţionale

În vârstă de 26 de ani, Mădalina Drăgan a venit de la Ploieşti pentru a participa la concursul organizat de Red Bull. Ea făcea parte din prima echipă de zburători care a deschis concursul - Pi(ggy)ano Cvartet, folosind ca aparat de zbor neconvenţional un pian.

Accidentul s-a petrecut la impactul pianului cu apa, acesta aterizând într-o poziţie orizontală,  identică cu cea avută pe rampa de lansare. Mădălina Drăgan şi-a pierdut conştienţa pentru câteva zeci de secunde.

Mădălina Drăgan a fost transportată la Spitalul Universitar de Urgenţă din Capitală unde a fost supusă unei intervenţii chirurgicale.
"Pacienta are o fractură la o vertebră din zona lombară. Ea urmează să fie operată şi în funcţie de felul în care va decurge intervenţia vom putea vorbi şi despre şansele ei de recuperare pentru că trebuie să vedem dacă bucăţelele de os pot fi extrase", a declarat Bogdan Popescu, purtătorul de cuvânt al spitalului, înainte de intrarea în operaţie.

Potrivit medicilor, intervenţia chirurgicală a decurs fără probleme, iar starea post-operatorie a pacientei este bună. 

Înainte de a zbura cu pianul, un aparat de zbor neconvenţional făcut din polistiren cântărind în jur de 120 de kilograme, tânăra a semnat o declaraţie pe propria răspundere în care îşi asuma eventualele riscuri.

Organizatorii concursului spun că Mădălina avea experienţa unui astfel de eveniment, ea participând şi la un training îm acest sens, şi că accidentul a fost cauzat de neatenţia ei. 





×
Subiecte în articol: observator