x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Cum a dispărut Elena Udrea de pe pista Aeroportului Otopeni

Cum a dispărut Elena Udrea de pe pista Aeroportului Otopeni

de Iulia Barbu    |    20 Sep 2010   •   00:00
Cum a dispărut Elena Udrea de pe pista Aeroportului Otopeni
Sursa foto: Dan Marinescu/Jurnalul Naţional

Jurnalul Naţional a relatat în articolul "Elena Udrea, zbor preţios cu o cursă de linie a Tarom", publicat la 17 septembrie, modul în care aeronava care a adus-o pe ministra Dezvoltării şi Turismului de la Paris la 1 august a operat o oprire specială pentru ca Elena Udrea (foto) să fie debarcată la Bucureşti înaintea plebei. Cu mai bine de o săptămână în urmă, Jurnalul Naţional a trimis şi o solicitare biroului de relaţii cu presa al Aeroportului Otopeni. Întrebările noastre cereau lămuriri în privinţa protocolului aplicat în cazul ministrului Dezvoltării şi Turismului, care venise din Paris cu o cursă de linie la 1 august.

Potrivit informaţiilor noastre, Elena Udrea a beneficiat de o oprire specială, la salonul oficial de pe aeroport, coborând înaintea tuturor pasagerilor aeronavei Tarom pe o scară montată numai pentru ea, în timp ce o maşină o aştepta pe pistă. La zece zile de la trimiterea solicitării în baza Legii 544/2001 şi după câteva telefoane, biroul de presă ne-a asigurat că răspunsul va veni în termenul prevăzut de lege. Şi a venit exact la limită. Astfel că răspunsul semnat de Tudor Judav, directorul Aeroportului Otopeni, ne-a asigurat că pentru doamna ministru nu a existat un protocol şi că a coborât din avion împreună cu toţi ceilalţi ocupanţi ai aeronavei de la Paris.

"Cursa ROT 382 din 1.08.2010 a aterizat pe Aeroportul Internaţional Henri Coandă Bucureşti la 16.09, aeronava fiind direcţionată la poziţia 16 A, de pe platforma numărul 1, unde a staţionat până la următoarea cursă programată. Ulterior, parcării aeronavei au fost aplicate scările destinate debarcării, toţi pasagerii, inclusiv doamna Elena Udrea, coborând la această oprire. Precizăm că nu au existat două opriri ale aeronavei", se arată în comunicatul trimis Jurnalului Naţional la 17 septembrie. În plus, noi am solicitat conducerii aeroportului să ne comunice dacă există un protocol standard aplicat în cazul demnitarilor români care călătoresc cu aeronave de linie.

Din păcate, nu am primit nici o lămurire în acest sens. Interesant este însă că, în duminica zilei de 1 august, doamna Udrea a fost de negăsit pe Aeroportul Otopeni. Din moment ce ministrul Dezvoltării a coborât, aşa cum ne-a asigurat biroul de presă al Aeroportului Henri Coandă, împreună cu toată lumea, ar fi trebuit să iasă din incinta clădirii fie pe la salonul oficial, fie pe culoarul normal de sosiri. Ziariştii au aşteptat atât în faţa terminalului, cât şi la bariera către salonul oficial, dar nici urmă de doamna ministru. Cum teleportarea nu este deocamdată posibilă, varianta preluării ministrei de pe pista aeroportului pare tot mai plauzibilă.

Citiţi şi: Elena Udrea, zbor preţios cu o cursă de linie a Tarom

×
Subiecte în articol: observator