Jurnalul Naţional a intrat în posesia hotărârii judecătoreşti prin care lui Serghei Gorbunov, suspectat că ar fi participat la dublul asasinat de la Braşov, i-a fost aprobată întreruperea pedepsei pentru efectuarea operaţiei de glaucom în afara sistemului penitenciar.
Interesant este că, potrivit documentelor aflate-n posesia redacţiei noastre, instanţa doljeană a informat, încă din ziua eliberării lui Gorbunov, autorităţile braşovene cu privirea la faptul că este liber pentru o perioadă de trei luni, în timp ce Penitenciarului de Maximă Siguranţă Craiova i-au fost necesare pentru acelaşi demers câteva luni bune după ce acesta n-a rebenit la locul de executare a pedepsei.
"Există expertiza medico-legală, care este singura probă, potrivit procedurii penale, pe care instanţa o are în vedere într-un asemenea caz. Concluzia e că afecţiunile de care suferă nu pot fi tratate în reţeaua sanitară a Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor, necesitând intervenţie chirugicală de urgenţă, care nu poate fi efectuată decât în reţeaua sanitară a Ministerului Sănătăţii.
Acelaşi raport medical conţine opinia că poate să i se acorde tratament medical sub pază permanentă. Numai că această soluţie este reglementată în art. 139, indice 1, Cod Procedură Penală (valabil pentru arestaţii preventiv), nu în art. 453, raportat la 455 (valabil pentru întreruperea executării pedepsei).
Deci judecătorul a luat unica soluţie legală prevăzută în CPP la întreruperea pedepsei, coroborată cu raportul comisiei de medicină legală”, a declarat, pentru Jurnalul Naţional, Dan Spânu, judecător la Curtea de Apel Craiova, vicepreşedinte al Asociaţiei Magistraţilor din România (AMR).
Citește pe Antena3.ro