x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Cum a fost pus pe butuci, acum un an, SPITALUL DE ARSI de vigilenta procurorilor

Cum a fost pus pe butuci, acum un an, SPITALUL DE ARSI de vigilenta procurorilor

de Dan Constantin    |    01 Noi 2015   •   14:01
Cum a fost pus pe butuci, acum un an, SPITALUL DE ARSI de vigilenta procurorilor
Sursa foto: Karina Knapek/Intact Images

MEGA DOSARUL DE LA SPITALUL DE ARSI DIN BUCURESTI A SCOS DIN CIRCUIT ZECI DE CADRE MEDICALE. INTRE CELE 44 DE PERSOANE TRIMISE IN JUDECATA S-AU AFLAT 20 DE CADRE MEDICALE, MEDICI CHIRURGI, ANESTEZISTI SI ASISTENTE, CARE REPREZENTAU IN IULIE 2014, CIRCA O TREIME DIN ANGAJATII CEI MAI CALIFICATI AI ACESTEI UNITATI DE URGENTA.

Arestarile facute de procurori in aprilie 2014 au vizat conducerea spitalului, cadre didactice universitare,sefi de sectie,si chirurgi cu mare experienta cat si medici anestezisti si ATI.

Medicii au fost tinuti in arest preventiv cateva luni, chiar si dupa trimiterea dosarului la Tribunalul Bucuresti, in iulie 2014.

Prin hotarari ale judecatorilor, unor medici trimisi in judecata li s-a interzis sa practice medicina, desi nu erau instrumentate cazuri de malpraxis.
Dosarul a cuprins acuzatii de luare de mita si de folosire frauduloasa a fondurilor de asigurari de sanatate pentru efectuarea de operatii estetice. Starlete si personaje din zona cancan au fost martori ai acuzarii
.
O INTREBARE : CE SE INTAMPLA DACA TRAGEDIA DE LA CLUB COLECTIV SE PETRECEA CAND SPITALUL DE ARSI ERA PARALIZAT PRIN ARESTAREA CADRELOR MEDICALE DE BAZA? 

×