x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Cum a greşit ministrul Boagiu modelul finlandez de deszăpezire

Cum a greşit ministrul Boagiu modelul finlandez de deszăpezire

02 Feb 2012   •   16:42
Cum a greşit ministrul Boagiu modelul finlandez de deszăpezire

Ministrul Transporturilor, Anca Boagiu, a declarat astazi ca actiunile de deszapezire din Romania nu pot fi comparate cu cele din tarile nordice, intrucat acestea au adoptat alte solutii pentru circulatia pe timp de iarna.

"Mai nou, toata lumea se pricepe la politica, fotbal si drumuri si am auzit comparatii cu tari precum Finlanda. Ei, spre deosebire de noi, au ales sa circule pe drumuri acoperite cu zapada, insa cu cauciucuri foarte speciale. Nici cantitatea de sare nu este aceeasi, intrucat ei nu deszapezesc drumul la negru (pana la stratul de asfalt, n.r.)", a mai spus ministrul.

Doamna Boagiu este contrazisa, insa, de imaginile transmise live. Finlandezii chiar deszapezesc drumurile pana la stratul de asfalt. Imaginile inregistrate de camerele web cu care finlandezii supravegheaza traficul rutier demonstreaza contrariul celor afirmate de ministrul Transporturilor. Mai mult, cheltuim cam cat Finlanda pentru a deszapezii aproximativ 16.000 de kilometri de drumuri nationale si autostrazi, fata de finlandezi, care pe langa ierni adevarate, au in jur de 78. 000 de kilometri de autostrazi.

×