x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Cum a reuşit Mihai Răzvan Ungureanu să-şi dubleze singur salariul

Cum a reuşit Mihai Răzvan Ungureanu să-şi dubleze singur salariul

19 Sep 2012   •   20:06
Cum a reuşit Mihai Răzvan Ungureanu să-şi  dubleze singur salariul

In emisiunea Sinteza zilei, la Antena 3, a fost prezentat un document care demonstreaza faptul ca lista de decont platita de contribuabili pentru a asigura confortul personal al lui Mihai Razvan Ungureanu nu a reprezentat singura ocazie in care fostul premier a utilizat parghiile functiei pe care o ocupa pentru a obtine beneficii de ordin personal. Un alt exemplu de insolenta, lacomie si dezinteres fata de viata omului de rand.

Pe fondul unui scandal de presa, ce viza arestarea a doi cetateni romani in Irak, pe 5 februarie 2007, Mihai Razvan Ungureanu a demisionat din functia de ministru de Externe, urmand sa revina in postul de reprezentant al Romaniei la Initiativa de Cooperare in Sud-Estul Europei (SECI) de la Viena, post care fusese blocat la numirea sa in functia de ministru de Externe, in decembrie 2004.

Pe 20 februarie 2007, pe cand Mihai Razvan Ungureanu se afla inca la conducerea ministerului de Externe, ca ministru-demisionar, a fost initiatorul a doua acte normative in guvern.
Prima initiativa - Hotararea de Guvern 185 din 2007 privind modificarea si completarea HG 1273/2002 privind stabilirea conditiilor de salarizare si a altor categorii de cheltuieli pentru incadrarea unui diplomat roman in conducerea Initiativei de Cooperare in Sud-Estul Europei (SECI) - exact postul pe care urma sa-l reocupe la Viena chiar MRU.
Cealalta intiativa a lui MRU - Ordonanta de Urgenta 10/2007 - se referea la modificarea si completarea anexei 4 la Legea nr. 495/2004 privind salarizarea si alte drepturi banesti ale personalului din administratia centrala a Ministerului Afacerilor Externe si de la misiunile diplomatice, oficiile consulare si institutele culturale romanesti din strainatate.
Ambele initiative au fost adoptate in aceeasi zi de Guvern, 20 februarie 2007, au fost contrasemnate de Mihai Razvan Ungureanu - in calitate de ministru-demisionar de Externe - si au fost publicate in Monitorul Oficial, nr. 141/27 februarie 2007.

Una dintre schimbarile produse de aceaste acte normative ale Guvernului a reprezentat-o modificarea coeficientului de ierarhizare a postului ce urma sa fie ocupat de MRU la Viena - reprezentant al Romaniei la SECI, de la 4,2 la 8, salarizarea acestuia crescand cu 2508 euro, cuantumul final situandu-se undeva la 5000 de euro pe luna.

Tot acest esafodaj legislativ, construit doar pentru propriul beneficiu, demonstreaza inca o data ca ipocrizia s-a aflat la conducerea Romaniei, unul dintre numele ei este fara indoiala Mihai Razvan Ungureanu.

×