x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Cum i-a momit Udrea pe jurnaliştii străini să laude turismul românesc şi cât a costat această operaţiune

Cum i-a momit Udrea pe jurnaliştii străini să laude turismul românesc şi cât a costat această operaţiune

28 Sep 2011   •   21:00
Cum i-a momit Udrea pe jurnaliştii străini să laude turismul românesc şi cât a costat această operaţiune

Elena Udrea, ministrul Dezvoltarii Regionale si Turismului, a alocat 250.000 de euro din bugetul MDRT pentru ca tara noastra sa gazduiasca Congresul Mondial al Federatiei Internationale a Jurnalistilor si Scriitorilor din Turism (FIJET).

"Suma ofertata si care se incadreaza in bugetul MDRT este de 824.381 RON fara TVA. Suma va fi suportata din bugetul MDRT pe anul 2011. Plata se va face pe baza facturilor prezentate de organizator, in conformitate cu cheltuielile efectiv realizate", potrivit MDRT.

Prin organizarea acestui eveniment, Udrea s-a asigurat ca fiecare dintre jurnalistii straini prezenti vor scrie cel putin un material despre Romania. "La eveniment participa 172 de invitati straini. Organizarea unui congres FIJET este o modalitate des intalnita de promovare a destinatiilor turistice si cu potential mare de diseminare prin intermediul jurnalistilor specializati in turism.

De altfel, membrilor FIJET participanti la Congres li s-a solicitat sa scrie si sa publice cel putin un articol despre locul in care s-a desfasurat Congresul", potrivit MDRT. Evenimentul a fost organizat de agentia SC Karpaten Turism, potrivit Mi­nisterului Turismului.

Pentru desemnarea agentiei castigatoare ministerul a optat pentru selectie de oferta in baza normelor interne aprobate prin OM 1272/13.04.2010, privind atribuirea contractelor privind organizarea, in tara si in strainatate, a evenimentelor de promovare si dezvoltare a destinatiilor si produselor turistice, cu modificarile si completarile ulterioare.

Timp de noua zile, jurnalistii straini si 25 de jurnalisti romani au fost plimbati prin toata tara pentru a vizita cele mai importante si frumoase obictive turistice. Plimbarea celor 200 de jurnalisti a inceput in data de 17 septembrie, din Bucuresti.
Pe langa Palatul Parlamentului si Palatul Cotroceni, jurnalistii pe turism au vizitat manastirile Moldovita, Voronet si Sucevita, s-au plimbat cu mocanita aproape de Gura Humorului, au vizitat un atelier de olarit la Marginea, Cetatea Medievala Sighisoara, unde a avut loc Festiva­lul Medieval, au fost la Sibiu, la Castelul Bran, Sinaia si Castelul Peles si s-au intors la Bucuresti pentru festivitatile de inchidere a Congresului in data de 25 septembrie. Ministerul a suportat cheltuielile cu cazarea, masa, transportul jurnalistilor prin tara, precum si intrarea la obiectivele turistice.

Brand turistic pentru Dunare
Dunarea ar putea avea un brand turistic propriu, realizat cu sprijin financiar european prin interme­diul Strategiei Dunarii, a spus Udrea, ieri, cu ocazia primei reuniuni a Consiliului Director al Forumului national pentru implementarea Strategiei UE pentru Regiunea Dunarii. "Romania are sansa ca prin intermediul acestei strategii sa finanteze proiecte pe domeniile pe care le gestioneaza, nu din fonduri ale strategiei pentru ca nu sunt fonduri specifice alocate, ci din fondurile europene alocate pana in 2013 care pot fi folosite pentru aceste proiecte din Strategia Dunarii. Este vorba in total despre 100 de miliarde de euro. Putem face proiecte pentru dezvoltarea infrastructurii de transport, dezvoltarea infrastructurii de turism, proiecte culturale si de mediu. In cazul Ministerului Dezvoltarii, care coordoneaza domeniul prioritar 3 din Strategie, vrem sa realizam, in cooperare cu alte state, un brand turistic al Dunarii", a spus Elena Udrea. Tot din fonduri europene ministerul condus de Udrea a platit circa 900.000 de euro pentru realizarea brandului turistic al Romaniei. "Explore the Carpathian Garden" este o invitatie adresata tuturor celor care doresc sa descopere "carari neumblate" cu natura neatinsa, cultura autentica si traditii stravechi.

×