x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Cum împart Puterea şi Opoziţia interesul pe Facebook, Twitter şi bloguri

Cum împart Puterea şi Opoziţia interesul pe Facebook, Twitter şi bloguri

01 Noi 2011   •   19:39

Sistemul de monitorizare si de masurare a mediei sociale din Romania, Zelist Monitor, a prezentat rezultatul cercetarii efectuate asupra gradului de notorietate pe care il au partidele politice, si personalitatile reprezentative ale acestora, in mediul studiat.

Studiul a analizat peste 63.500 de bloguri, peste 51.000 de conturi de Twitter, 2.000 grupuri Facebook, 15.000 pagini publice Facebook, 500 de publicatii online si cele mai importante forumuri romanesti.

Opozitia, mai multe mentionari in media sociala decat Puterea
Cele trei partide parlamentare aflate in opozitie, PSD, PNL si PC au strans mai multe mentionari si un viewership mai mare decat partidele aflate la putere. In termeni practici, fiecare utilizator de internet roman a vizionat in timpul perioadei monitorizate aproximativ 40 de mentionari referitoare la partidele aflate in Opozitie fata de aproximativ 33 de mentionari ale puterii.
(160.740 mentionari ale Opozitiei (adica 50,86% din totalul mentionarilor partidelor politice incluse in studiu) fata de 144.573 mentionari ale Puterii (adica 45,75% din totalul mentionarilor partidelor politice incluse in studiu) si un viewership de 300.835.000 fata de 288.660.000)

Elena Udrea, cea mai vizibila femeie din politica romaneasca
Elena Udrea este cea mai vizibila femeie din politica romaneasca, adunand aproape 25000 de mentionari in ultimele sase luni, devansandu-le atat pe colegele sale de partid - Anca Boagiu, Roberta Anastase, Sulfina Barbu sau Monica Macovei, cat si pe cele din Opozitie: Ecaterina Andronescu, Corina Cretu sau Norica Nicolai. Cumulat, raportul de mentionari este in favoarea Puterii, de patru la unu.

In ceea ce priveste partidele neparlamentare, se detaseaza Forumul Democrat al Germanilor din Romania, cu un numar dublu de mentionari fata de Comunitatea Rusilor Lipoveni din Romania: 264 vs 104.

Sursa: Zelist Monitor

×