Luna s-a apropiat mai mult de Pământ decât în mod normal, fenomen care a făcut-o să arate mai strălucitoare şi mai aurie. În 2013 au mai fost deja câteva SuperLuni, însă niciuna dintre ele nu s-a produs în timpul fazei de Lună plină. Potrivit site-ului EarthSky, o altă Lună plină la fel de apropiată de Terra va putea fi văzută abia în august 2014.
Fotografii din întreaga lume nu au ratat acest eveniment, iar imaginile sunt cu adevărat uimitoare.
La fiecare 14 luni, astrul ceresc se află la cea mai mică distanţă de Pământ. Fenomenul s-a petrecut, în acest an, în nopţile de 22 şi 23 iunie, când am putut vedea o lună plină foarte strălucitoare. SuperLuna s-a aflat la perigeu, aşa cum spun astronomii.
Mai precis, la o distanţă de 357.040 km de Terra. Potrivit specialiştilor, în 7 iulie, Luna va fi la apogeu (cel mai îndepărtat punct faţă de Pământ), adică la o distanţă de 406.409 km.
Următoarele SuperLuni, până în 2020, vor avea loc: în august 2014, septembrie 2015, noiembrie 2016, ianuarie 2018, februarie 2019 şi aprilie 2020.
Fenomenul de SuperLună este adeseori asociat în credinţa populară cu producerea unor dezastre naturale, precum cutremure, tsunami, inundaţii, taifunuri şi cicloane.
În timpul fenomenului de SuperLună, Pământul, Soarele şi Luna sunt aliniate, Terra aflându-se între Lună şi Soare. Forţele grativaţionale exercitate pe Terra de Lună şi Soare duc la creşterea şi scăderea mareelor, fapt care i-a determinat pe unii să creadă că există o legătură între SuperLună şi calamităţile naturale.