x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Cum să furi un milion de euro

Cum să furi un milion de euro

25 Ian 2011   •   14:35

Pentru prima oară dela dispariţia sumei colosale de la Ploieşti poliţia prahoveană face declaraţii oficiale. Potrivit unui comunicat al biroului de presă IJP Prahova, în ziua de 16 ianuarie poliţia din Ploieşti a fost sesizată de către o femeie că, dintr-un imobil nelocuit aparţinînd familiei sale, a fost sustrasă o sumă importantă de bani, aproximativ un milion de euro.

Conform declaraţiilor acesteia, banii proveneau din tranzacţii imobiliare efectuate în urmă cu 3-4 ani. În urma primelor cercetări la faţa locului din cauza lipsei de date furnizate de femeia care reclamase furtul şi a altor informaţii, nu s-a reuşit stabilirea existenţei banilor, a modului de deţinere a acestora precum şi a modului de operare folosit de către potenţialii suspecţi. În aceste condiţii a fost formată o echipă de specialişti de la investigaţii criminale, criminalistică, investigarea fraudelor, ordine publică, şi personal ai structurilor informative din zonă.

Din ancheta efectuată a rezultat faptul că femeia în vârstă de aproximativ 60 de ani a lăsat banii într-un geamantan pe care l-a ascuns într-un imobil nelocuitpe care îl deţinea, aflat în Ploieşti. Totodată, s-a stabilit că furtul a fost comis de doi tineri, care nu ştiau anterior de existenţa banilor. Din acest moment au fost efectuate mai multe descinderi imobiliare, 2 în municipiul Ploieşti şi 7 în comuna Valea Călugărească - sat Rachieri. S-a stabilit astfel in cerc de suspecţi în care au fost incluse şi alte persoane, rude ale suspecţilor. Potrivit IJP Prahova, la acest  moment existau date şi indicii conform cărora în locaţiile percheziţionate ar domicilia sau s-ar ascunde principalii suspecţi. Informaţiile s-au confirmat, fiind găsită suma de 27. 000 de euro. Cei doi suspecţi au cheltuit imediat după furt o parte din banii sustraşi, achiziţionând diverse bunuri, care au fost găsite în timpul percheziţiilor.

În urma unor indicii potrivit cărora autorii au părăsit ţara cu destinaţia Italia, poliţiştii au luat legetura cu autorităţile italiene pentru verificarea autocarelor venite din România.

În acelaşi timp, celelalte persoane din cercul de suspecţi au fost date în consemn la frontieră.

Duminică, patru dintre autori au fost depistaţi la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac, în timp ce intenţionau să fugă din ţară. Asupra lor au fost găsiţi 8.000 euro. Cei doi au fost prezentaţI instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă, iar împotriva unuia dintre ei, V. G. a fost luată măsura arestării preventive pentru o perioadă de 29 de zile.

În acest moment poliţiştii prahoveni lucrează încă la identificarea şi audierea tuturor persoanelor implicate şi la recuperarea prejudiciului, colaborând cu autorităţile italiene pentru depistarea tuturor suspecţilor principali şi recuperarea eventualelor sume de bani scoase din ţară.

×