x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Cum să scapi de banii deterioraţi

Cum să scapi de banii deterioraţi

20 Iul 2012   •   11:56
Cum să scapi de banii deterioraţi

Exista putine persoane, probabil, care sa nu fi lipit in viata lor o bancnota, mai ales cand banii erau din hartie, si sa nu fi plecat cu ea la piata cu inima cat un purice de teama ca vanzatorul ar putea descoperi matrapazlacul si-i va refuza banii. Pentru a nu mai fi pusi in aceasta situatie, dar nici in situatia in care trebuie sa mergem la banca pentru schimbarea unei bancnote, fie ea cu o valoare mai mare, cel mai bine este sa fim atenti la primirea banilor, indiferent de unde vin.
Daca totusi se intampla ca o astfel de bancnota sa se strecoare in portofel, posesorul poate merge la una din cele patru sucursale BNR care schimba bancnote deteriorate.

Vanzatorul poate refuza bancnota suspecta

"Banca Nationala Romana (BNR) primeste bancnote deteriorate, rupte, vopsite, calcate din greseala cu masina de calcat, supuse din greseala la diverse surse de caldura sau spalate. Cele rupte nu trebuie sa aiba bucati mai mari de 40% lipsa din suprafata. De asemenea, bancnota trebuie sa prezinte cel putin un element de siguranta pentru a putea fi schimbata. BNR nu retine nici un comision la schimbarea banilor", a spus pentru RTV.NET Mugur Stet, purtator de cuvant al BNR.

Citeste mai mult pe RTV.NET

×