x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Cum voiau doi sirieni să intre în România

Cum voiau doi sirieni să intre în România

22 Iun 2015   •   12:10
Cum voiau doi sirieni să intre în România
Sursa foto: Marin Raica/Intact Images

Doi cetăţeni sirieni, tată şi fiul în vârstă de 11 ani, au fost depistaţi de poliţiştii de frontieră, la Vama Veche, ascunşi într-un loc special amenajat între portbagaj şi bancheta din spate a unui autoturism condus de un olandez, în timpul efectuării formalităţilor legale la trecerea graniţei din Bulgaria către România.

Purtătorul de cuvânt al Gărzii de Coastă (GC) Constanţa, Marius Niculescu, a informat, luni, că cetăţeanul olandez de 64 de ani conducea o maşină înmatriculată în Bulgaria, în dreapta sa aflându-se un pasager de 53 de ani, cetăţean bulgar.

"În urma controlului efectuat în comun de poliţiştii de frontieră români şi bulgari au fost descoperite ascunse, într-un loc special amenajat între portbagaj şi bancheta din spate, două persoane care nu vorbeau limba română. Verificările au stabilit că este vorba de doi cetăţeni sirieni, S. Ahmed de 28 de ani şi A.I. de 11 ani, tată şi fiu, care au ales să ajungă ilegal în România cu scopul final de a ajunge într-o ţară din Spaţiul Schengen", a precizat, printr-un comunicat remis presei, reprezentantul GC Constanţa.

Conform acestuia, călătoria persoanelor în cauză a fost întreruptă, migranţii sirieni, şoferul şi însoţitorul acestuia, precum şi mijlocul de transport fiind predate autorităţilor de frontieră bulgare, pentru continuarea cercetărilor şi dispunerea măsurilor legale ce se impun.

×