x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Cum vor circula de Paşti trenurile, microbuzele, mijloacele RATB şi metroul

Cum vor circula de Paşti trenurile, microbuzele, mijloacele RATB şi metroul

20 Apr 2011   •   20:30
Cum vor circula de Paşti trenurile, microbuzele, mijloacele RATB şi metroul
Sursa foto: Karina Knapeck/Jurnalul Naţional
162034-kk-20091118124324010.jpgRATB şi Metrorex anunţă program prelungit de Înviere. În Capitală, 13 linii de transport în comun vor avea program prelungit în noaptea de Înviere, circulând până la 5:30 dimineaţa, la intervale de 30 de minute, plecările din cartiere spre zona centrală începând de la ora 22:00, iar retur de la ora 22:30.

Tramvaiele 7, 21, 32, 34 şi 41, auto­buzele 104, 311, cu traseu prelungit prin Bd. Carol, Piaţa Universităţii până la Piaţa Unirii, 331, care va funcţiona pe traseul de bază între Cartier Dămăroaia şi Piaţa Romană, apoi pe un traseu prelungit prin Bd. Ghe. Magheru, Piaţa Universităţii, până la Piaţa Unirii, 336 va funcţiona pe traseul de bază între Complex Comercial Apusului şi Piaţa Universi­tă­ţii, apoi pe un traseu prelungit până la Piaţa Unirii, 368 va funcţiona pe tra­seul de bază între terminalul Valea Ol­tului şi Galeriile Orizont, apoi pe un traseu modificat prin Bd. N. Băl­ces­cu, Piaţa Universităţii, până la Piaţa Unirii, cu întoarcere prin Bd. I.C. Brătianu, Piaţa Universităţii, Pia­ţa Romană, apoi traseul actual. Linia 381 va funcţiona pe traseul de bază numai între Piaţa Reşiţa, Piaţa Sudului şi Piaţa Unirii, iar linia 385 pe traseul de bază, numai între terminalul Ghencea şi Piaţa Unirii.
"Luni, 25 aprilie, mijloacele de transport RATB vor circula după un program corespunzător unei zile de dumi­ni-că", anunţă RATB.

Metroul va circula în noaptea de 23 spre 24 aprilie la un in­terval de circa 20 de minute în­treaga noapte. Luni, 25 aprilie, trenurile vor circula după programul zilelor de sărbătoare, adică la interval de 8-10 minute liniile 1 (Pantel.imon – Dristor) şi 3 (Preciziei – An­ghel Saligny), pe linia 2 (Berceni – Pipera) la 7-8 minute, iar pe Linia 4 (Gara de Nord – 1 Mai) la 9-10 mi­nu­te. "În funcţie de numărul călătorilor în­re­gis­­traţi,
Metrorex va introduce trenuri suplimentare pentru micşo­ra­rea in­tervalului de succesiune dintre tr­e­nuri, în scopul satisfacerii în condiţii op­time a cererii de transport cu me­troul în această perioadă", anunţă Metrorex.

În ţară, CFR Călători suplimentează numărul trenurilor în perioada 22-25 aprilie, pentru adaptarea capacităţii de transport la traficul de călători estimat cu prilejul Sfintel.or Sărbători de Paşti.
"Vor circula suplimentar zece trenuri de rang superior şi trenuri personale care sunt comunicate la nivel local. Pentru cele mai solicitate destinaţii din ţară, trenurile de călători vor fi suplimentate cu peste 40 de vagoane, iar în zilele de 23, 24 şi 25 aprilie, când traficul de călători se va dimi­nua, vor fi anulate unele trenuri de rang superior, precum şi unele trenuri personale regionale, care vor fi comunicate la nivel local", precizează CFR Călători într-un comunicat de presă.

Şi transportatorii privaţi mizează pe zilele anterioare Paştilui, fiind pre­gă­tiţi să suplimenteze numărul autocarelor şi microbuzelor joi şi vineri, pentru a avea program scurt sâmbătă şi liber duminică.
"Vom suplimenta în aceste zile numărul de maşini cu oricâte va fi nevoie, pentru că foarte mulţi pleacă, mai ales vineri. Sâmbătă va fi program scurt, în Duminica Mare nu lucrăm, iar a doua zi de Paşti încep cursele de la ora 12:00", spune Ion Comuşi, prim-vicepreşedinte al Confederaţiei Operatorilor şi Transportatorilor Autorizaţi din România.

×