x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Cumpărături de Black Friday. La ce să fim atenți pe lângă reduceri

Cumpărături de Black Friday. La ce să fim atenți pe lângă reduceri

de Redacția Jurnalul    |    10 Noi 2023   •   12:00
Cumpărături de Black Friday. La ce să fim atenți pe lângă reduceri
Sursa foto: unsplash.com

Pe lângă regulile aplicabile vânzărilor promoționale de Black Friday, vânzătorul este obligat să ofere clientului bunuri cu o garanție legală de conformitate pe o perioadă de 2 ani de la momentul livrării bunurilor.

Firma de avocatură Hategan Attorneys atrage atenția asupra drepturilor consumatorilor. Aceștia trebuie să se asigure că produsele pe care le cumpără sunt conforme cu standardele legale.

Astfel, cumpărătorul are dreptul de a cere aducerea produsului în conformitate, o reducere proporțională a prețului sau, în anumite condiții prevăzute de lege, încetarea contractului de vânzare, atunci când observă neconformități.

Pe lângă garanția legală de conformitate, vânzătorii pot oferi și garanții comerciale, care reprezintă angajamente suplimentare față de consumatori, peste obligațiile legale referitoare la garanția de conformitate. Garanția legală de conformitate (imperativă) se aplică pentru neconformitățile care apar în primele 2 ani de la livrare, în timp ce garanția comercială de conformitate (facultativă) oferă remedii suplimentare pe care operatorul economic le poate oferi voluntar.

(sursa: Mediafax)

Andreea Tobias, andreeat@m

×
Subiecte în articol: Black Friday cumparaturi