x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Cunoaşterea limbii române, cerinţă într-un anunţ de angajare din Marea Britanie

Cunoaşterea limbii române, cerinţă într-un anunţ de angajare din Marea Britanie

09 Oct 2010   •   00:00
Cunoaşterea limbii române, cerinţă într-un anunţ de angajare din Marea Britanie

Managerul unui fast-food din oraşul Essex, din Marea Britanie a inclus într-un anunţ de angajare cerinţa ca cei care candidează pentru postul oferit să ştie limba română.



Greg Walker a inclus această cerinţă în anunţul de angajare după ce o încercare anterioară de recrutare de personal a atras candidaţi care nu erau interesaţi de acest loc de muncă.

Însă dorinta lui Greg a generat o dezbatere aprinsă, mai mulţi localnici trimiţând numeroase plângeri la BBC Radio Essex, cerând eliminarea acestei cerinţe. Ulterior a fost lansată şi o anchetă, relatează Daily Mail, citat de Mediafax.

"Nu simt că aş fi făcut ceva incorect. Am un angajat român care a fost aici timp de un an. Comunicarea ar fi mai bună dacă şi ceilalţi ar vorbi română. Dar el vorbeşte engleză şi un britanic ar putea lucra aici, de asemenea", a explicat Walker, în vârstă de 28 de ani.

"Am discutat cu JobCentre şi le-am spus că am un angajat român, aşa că acest lucru oferă o şansă comunităţii româneşti să vină să muncească aici", a adăugat el. "Toată lumea s-a supărat, afirmând că vreau numai români, dar eu nu am spus acest lucru. Am spus că ar fi un avantaj", a explicat bărbatul.

Până în prezent, nimeni nu şi-a depus candidatura pentru acest loc de muncă, plătit cu 5,93 de lire sterline pe oră.

×
Subiecte în articol: observator