x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Curat ghinion! - Tirurile ii intra mereu in casa

Curat ghinion! - Tirurile ii intra mereu in casa

de Monalise Hihn    |    01 Feb 2007   •   00:00
Curat ghinion!  - Tirurile ii intra mereu in casa

O familie din localitatea hunedoreana Gurasada a avut de zece ori in sase ani gospodaria distrusa de tirurile care parasesc DN 7 si ii navalesc in curte. Ultimul incident de acest fel, al zecelea, s-a petrecut in noaptea de marti spre miercuri.

Un autotren condus de un cetatean ceh, care se deplasa de la Arad spre Bucuresti, a doborat parapetul de la un podet, a trecut de un parau si a culcat la pamant gardul din fier al gospodariei familiei Negrila. Cabina a ramas in curte, iar remorca s-a intepenit pe gard, deasupra paraului. Potrivit politistilor, vinovat de producerea accidentului este soferul tirului.

POVESTE. Asinesta Negrila locuieste de-o viata in casa ei de la sosea. Are 78 de ani, vederea a cam lasat-o si nici de auzit nu prea mai aude. Locuieste cu un nepot, pentru ca familia nu vrea sa o lase singura si nici nu ar pleca sa stea cu fata sa, pentru ca nu accepta sa isi lase gospodaria de izbeliste. De sase ani, batrana traieste cu spaima ca oricand un autovehicul ii poate distruge toata agoniseala de-o viata. Tirurile ii fac viata un calvar: nu repara bine o stricaciune, ca un altul ii intra in gospodarie si trebuie s-o ia iar de la capat. Acum trebuie sa repare gardul. "Este a zecea oara in ultimii sase ani cand tirurile ajung in curtea noastra. Au stricat ba gardul, ba peretele, ba geamurile. Dormeam, ca era cam 1:00 noaptea, cand am auzit o bubuitura. Abia am terminat reparatiile la casa si acum trebuie sa reparam gardul, ca l-a distrus tirul asta. Au sarit bucati care au spart si geamurile. De unde sa mai pot eu sa-l repar?!", se jeleste batrana.

"LE FAC PE PLAC". Casa familiei Negrila este situata chiar inaintea unei pante. La aproximativ 100 de metri de locuinta, drumul care are patru benzi se ingusteaza si continua pe doua benzi. In zona nu exista lumina, iar familia Negrila spune ca a facut demersuri la primarie pentru asezarea unei lampi. Pe de alta parte, primarul din Gurasada, Silviu Nan, spune ca familia ghinionista a venit abia ieri cu o cerere in acest sens: "O sa montez o lampa, ca sa le fac pe plac, dar asta nu va rezolva problema si nu va reduce nici efectul si nici cauza accidentelor. Zona e plina de curbe. Abia acum au venit cu cererea. Au facut cereri doar la Drumuri Nationale, pentru presemnalizarea drumului. In doua saptamani fac rost de o lampa si le-o montez. Problema este ca acolo a mai fost amplasata o lampa, dar s-a spart".

VINOVATII
Seful Serviciului Politiei Rutiere a judetului Hunedoara, Ion Tirinescu, declara ca majoritatea accidentelor rutiere pe sectorul DN 7 din acea zona se petrece din vina soferilor: "Conducatorii auto raman cu fantasma soselelor de dincolo de granitele Romaniei, pe care le strabat pana la intrarea in Romania, si aici dau de drumurile noastre. Aici localitatile sunt asezate la sosea, ei vin relaxati, nu respecta regulile de circulatie si, mai ales, viteza maxima admisa", considera Tirinescu.

×
Subiecte în articol: observator