x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Cursuri pentru asistenţi sociali

Cursuri pentru asistenţi sociali

de Diana Scarlat    |    03 Noi 2010   •   00:00

Asistenţii sociali din oraşul Voluntari sunt şcoliţi din fonduri europene pentru a fi mai eficienţi. Proiectul urmăreşte dezvoltarea şi îmbunătăţirea competenţelor resurselor umane din administraţia publică, în special în domeniul asistenţei sociale, respectiv Direcţia de Asistenţă Socială (DAS) Voluntari, acolo unde s-a constatat că personalul nu este instruit adecvat.

"Am fost puşi în situaţia de a rezolva probleme pentru care nu avem o pregătire corespunzătoare. Un asistent social nu poate face faţă muncii de contabilitate sau nu este un foarte bun comunicator, iar acest proiect urmăreşte să specializeze oamenii pentru noile cerinţe. Avem şi situaţii, în comuna Pipera de exemplu, unde este nevoie de comunicare în limba engleză, deci ne-am gândit să îi pregătim pe asistenţii noştri şi pentru aceste competenţe", spune Corina Preda, directorul DAS şi managerul proiectului "Îmbunătăţirea capacităţii administrative a personalului din cadrul direcţiei pentru Asistenţă Socială ¬ Voluntari". 117 angajaţi ai DAS din Serviciul protecţia copilului, Compartimentul protecţia persoanelor adulte şi Biroul Finanţare Instituţii de Asistenţă vor beneficia de cursuri de specializare în limba engleză, contabilitate, managementul proiectelor şi îmbunătăţirea comunicării.

Proiectul este derulat de către Direcţia de Asistenţă Socială Voluntari derulează, începând cu 16 august 2010, fiind cofinanţat de Uniunea Europeană, prin Fondul Social European (FSE), prin Programul Operaţional Dezvoltarea Capacităţii Administrative (PODCA). Valoarea totală este de 867.198 lei, din care asistenţa financiară nerambursabilă este de 98%, respectiv 737.118,30 din (FSE), iar cotribuţia DAS, prin UAT Voluntari, de 2%, respectiv 112.735,74 lei, şi se implementează în oraşul Voluntari, Judeţul Ilfov, pe o perioadă de 12 luni.

Obiectivul general al proiectului constă în îmbunătăţirea capacităţii DAS Voluntari în vederea dezvoltării viabile a structurii şi a proceselor de management la nivelul politicilor publice în domeniul social, pentru o mai bună implementare a acestora. Se urmăreşte crearea unui cadru pentru dobândirea abilităţilor şi competenţelor specifice în utilizarea unei limbi străine de circulaţie europeană (limba engleză) şi Contabilitate pentru un număr de 117 angajaţi ai DAS Voluntari. De asemenea, creşterea nivelului de perfecţionare a unui număr de 74 angajaţi ai DAS Voluntari în utilizarea curentă a instrumentelor manageriale necesare implementării proceselor ciclului de politici publice: Manager proiect, Comunicare şi relaţii cu beneficiarii şi Formator de Formatori.

Un alt obiectiv este crearea unui instrument specific în vederea identificării şi analizării nevoilor de formare permanente la nivelul personalului DAS Voluntari, în concordanţă cu temele orizontale ale politicilor UE privind egalitatea de şanse şi dezvoltarea durabilă.

×
Subiecte în articol: observator