x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Cursuri suspendate în 373 de şcoli, din cauza gerului. Vezi zonele afectate

Cursuri suspendate în 373 de şcoli, din cauza gerului. Vezi zonele afectate

03 Feb 2012   •   08:08
Cursuri suspendate în 373 de şcoli, din cauza gerului. Vezi zonele afectate

Cursurile au fost suspendate in 373 de unitati de invatamant din 29 de judete, potrivit raportarilor inspectoratelor scolare judetene si al Municipiului Bucuresti.

Din cele 29 de judete, 18 inregistreaza maximum 10 unitati de invatamant in care nu se sustin cursuri, in timp ce, in restul (11 judete), problemele sunt de un alt nivel. Dintre acestea, se distanteaza judetele Buzau (84 de unitati de invatamant), Alba (51 de unitati de invatamant), Botosani (47 de unitati de invatamant), Suceava (30 de unitati de invatamant) si Constanta (26 de unitati de invatamant).

Si in Bucuresti doua gradinite din Capitala nu isi desfasoara activitatea din cauza unor probleme aparute la alimentarea cu gaze.

In 13 judete activitatea unitatilor de invatamant nu este afectata de temperaturile scazute, informeaza un comunicat de presa al MECTS.

Administratia Nationala de Meteorologie a emis o atentionare cod galben, conform careia in intervalul 3 februarie, ora 10,00 - 5 februarie, ora 20,00, aria ninsorilor va cuprinde treptat, incepand din sud-vestul tarii, toate regiunile. Local ninsorile vor fi mai abundente, iar stratul de zapada nou depus va depasi 20 cm, in special in zonele de deal si de munte.

Vantul va avea intensificari temporare, cu viteze mai mari in sud si in sud-est, unde rafalele vor depasi 50-60 km/h, iar la munte va sufla tare, cu peste 90 km/h, viscolind sau spulberand zapada.

In prezent se afla in vigoare atentionarea cod portocaliu de ger, emisa de ANM in data de 30 ianuarie care va expira vineri.

×