x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Curtea Constituţională a decis: Plata salariilor restante, câştigate de bugetari în instanţă, amânată până în 2016

Curtea Constituţională a decis: Plata salariilor restante, câştigate de bugetari în instanţă, amânată până în 2016

28 Noi 2011   •   11:34
Curtea Constituţională a decis: Plata salariilor restante, câştigate de bugetari în instanţă, amânată până în 2016


Curtea Constitutionala a respins contestatia privind legea referitoare la amanarea, pana in 2016, a platii drepturilor salariale castigate de bugetari in instanta. Sesizarea a fost facuta de Opozitie.

Potrivit Mediafax, decizia Curtii Constitutionale este definitiva si obligatorie.

Camera Deputatilor a adoptat, pe 12 octombrie, actul normativ, prin care salariile castigate in instanta de angajatii la stat vor fi acordate esalonat. Astfel, acestia ar primi 5%, din suma in 2012, 10% in 2013, urmand ca in 2014 si 2015 suma acordata sa fie de 25%.

143 de deputati au votat "pentru" aceasta masura, 104 "impotriva", iar 4 s-au abtinut. Presedintele Traian Basescu a declarat in repetate randuri ca, indiferent de decizia Curtii Constitutionale, bugetul nu are bani, pentru majorari de pensii si salarii. Tocmai, in urma acestor declaratii, Opozitia a anuntat ca va cere suspendarea presedintelui.

Opozitia considera ca aceste semnale ale lui Traian Basescu vin dintr-o serie mai lunga de actiune a presedintelui, considerate de ei drept vadit neconstitutionale.

Ca urmare a acestei initiative, mai multi oficiali romani au declarat ca suspendarea lui Traian Basescu nu va fi posibila, intrucat acesta procedura este “iresposabila si demagogica', “starneste fiori de ras', ba chiar “este daunator pentru Romania si jignitor pentru romani'.

×