x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Cutremur de 3,4 grade pe Richter, sâmbătă noapte, în Vrancea

Cutremur de 3,4 grade pe Richter, sâmbătă noapte, în Vrancea

05 Aug 2012   •   06:17
Cutremur de 3,4 grade pe Richter, sâmbătă noapte, în Vrancea

Un cutremur cu magnitudinea de 3,4 grade pe scara Richter, a avut loc sambata noapte, in Vrancea. Seismul s-a produs la o adancime de 118 kilometri si a fost urmat de o replica de 2,6 grade.

Anul acesta au mai fost inregistrate sase cutremure cu magnitudinea de cel putin 4 grade pe scara Richter.

In ceea ce priveste zona Vrancei, directorul Institutului National pentru Fizica Pamantului, Constantin Ionescu, a declarat recent ca activitatea seismica este normala in acesta perioada, situandu-se, in medie, la 15 cutremure pe luna.

"Nu inregistram o perioada de intensificare a activitatii seismice, dar nici una de liniste. Este in prezent o activitate normala. Noi nu putem prognoza cand va veni urmatorul cutremur de intensitate mai mare, facem niste studii, masuram activitatea seismica cu activitatea magnetica, dar nu exista o corelatie cu alti factori. Sunt multi care afirma ca va fi un cutremur de sase grade, dar nu spune nimeni ca fereastra de eroare in cazul acestor prognoze este de plus minus 5 ani. Din cauza asta nu putem spune cand va fi un cutremur peste sase. Putem spune insa ca exista posibilitatea producerii unui cutremur pe care sa-l simtim, cum a fost cel din 2004, de 5,9 grade pe scara Richter, dar care sa nu produca pagube. Cutremurele care produc pagube in Romania sunt cele de peste 7 grade pe scara Richter", a explicat seful INFP.

×
Subiecte în articol: vrancea cutremur