x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Cutremur de 3,8 grade pe scara Richter, în Vrancea

Cutremur de 3,8 grade pe scara Richter, în Vrancea

26 Noi 2010   •   10:52
Cutremur de 3,8 grade pe scara Richter, în Vrancea
Patru cutremure au avut loc ieri, cel mai mare dintre ale având magnitudinea de 3,8 pe scara Richter, potrivit Institutului Naţional pentru Fizica Pământului. Directorul Institutului Român de Seismologie Aplicată, Victorin Toader, a spus că maximul a fost înregistrat în zilele de 23 şi 24 noimebrie, când s-au înregistrat 16 cutremure.

Până la finalul anului s-a putea înregistra un cutremur de 4,8 grade pe scara Richter.

Cele patru cutremure au avut magnitudinea de 3, 2,1, 3,8 şi 3,1 pe scara Richter, potrivit infp.ro. Seismul de 3,8 grade s-a înregistrat în zona Vrancea şi s-a produs la o adâncime de 119 kilometri.

Potrivit directorului Institutului Român de Seismologie Aplicată, Victorin Toader, maximul a fost înregistrat în zilele de 23 şi 24 noimebrie, când s-au înregistrat 16 cutremure. Până la finalul anului s-ar putea înregistra un cutremur de 4,8 grade pe scara Richter, susţin specialiştii în seismologie.

"În perioada octombrie şi noiembrie seisimitatea este mai ridicată în zona Vrancea. Statistic seismele mai mari se produc în acest sfârşit de an. Nu este motiv de teamă, pentru noi este un moment de analiză. Tendinţa e de creştere, dar nu e atât de rapidă ca să apară un seism de peste 7, într-un timp atât de scurt. Miercuri, cel puţin 20 de cutremure au fost înregistrate", a declarat Victorin Toader, directorul Institutului Român de Seimologie Aplicată, citat de realitatea.net.

×