x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Cutremur la Prosport

Cutremur la Prosport

14 Mar 2005   •   00:00

OBSERVATOR
Nu mai putin de 18 redactori, angajati ai cotidianului Prosport, si-au dat ieri demisia, iar astazi gestul lor ar putea fi urmat de alte 20 de persoane. Jurnalistii vor migra catre noul cotidian Sport Total.
RATEU. Cristian Topescu e aproape de un esec in presa scrisa, in calitatea sa de director al Prosport
Pentru a doua oara in ultimii doi ani, trustul de presa Ringier este zguduit de puternice convulsii interne. Ieri, 18 angajati ai cotidianului Prosport si-au prezentat demisiile in fata redactorului-sef Dorin Chiotea si a adjunctului Alexandru Catalan, in timp ce alti 20 de jurnalisti nu sunt inca hotarati daca isi vor mai continua activitatea.

AVERTISMENT. In urma cu doua saptamani, liderii Ringier au primit pe mail o scrisoare anonima, prin intermediul careia mai multi redactori ai Prosport si-au exprimat nemultumirea fata de conducerea ziarului. Printre principalele reprosuri au fost politica editoriala defectuoasa impusa de Dorin Chiotea si redactorul-sef adjunct Marius Mitran. Documentul respectiv a ajuns pana in Elvetia, la cartierul general al Ringier.

PROIECT. Pe langa nemultumirile legate de activitatea Prosport, plecarea in masa a salariatilor a fost determinata si de iminenta aparitie pe piata a unui nou cotidian de sport, dar si de faptul ca au pierdut pozitia de lider al pietei in favoarea Gazetei Sporturilor. Noul ziar se va numi Sport Total, va aparea in luna mai, cu ocazia finalei Cupei Romaniei, urmand sa fie condus de Andi Vilara (director) si de Marius Mitran (redactor-sef). Ceilalti ziaristi indecisi ai Prosport sunt si ei foarte aproape de a se muta cu arme si bagaje la Sport Total.

PATRON
Cotidianul Sport Total va apartine deputatului PD Nicolae Bara, unul dintre actionarii principali ai societatii Frigotehnica SA. Conform declaratiei de avere depusa la Camera Deputatilor, pe langa 8 hectare de teren agricol si 19 metri patrati de intravilane, Bara mai poseda un apartament, un autoturism CitroIn, si conturi de aproape 1 miliard de lei.

×
Subiecte în articol: observator prosport