x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Magnitudinea seismului produs miercuri după-amiaza în judeţul Buzău a fost revizuită în creştere uşoară, la 4

Magnitudinea seismului produs miercuri după-amiaza în judeţul Buzău a fost revizuită în creştere uşoară, la 4

de Redacția Jurnalul    |    25 Oct 2023   •   17:32
Magnitudinea seismului produs miercuri după-amiaza în judeţul Buzău a fost revizuită în creştere uşoară, la 4

UPDATE: Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INCDFP) a revizuit la 4 magnitudinea cutremurului produs miercuri după-amiaza, la ora locală 16:06, în zona seismică Vrancea, judeţul Buzău.

Potrivit noilor date afişate de INCFDP, seismul a avut loc la adâncimea de 129,8 kilometri în apropierea următoarelor oraşe: 52 km vest de Focşani, 55 km nord-vest de Buzău, 64 sud-est de Sfântu-Gheorghe, 71 km est de Braşov şi 82 km nord-est de Ploieşti.

Este al doilea cutremur produs miercuri în judeţul Buzău după cel de la ora 9:25 care a avut o magnitudine de 4,3.

De la începutul lunii octombrie, în România, au avut loc 25 de cutremure, cu magnitudini cuprinse între 2 şi 4,3 pe Richter.

Cea mai puternică mişcare tectonică din acest an, cu magnitudinea 5,7 pe Richter, a avut loc în data de 14 februarie, în judeţul Gorj, la o adâncime de 6,3 kilometri.

 

Știre inițială: Un cutremur cu magnitudinea 3,8 a avut loc miercuri după-amiază, la ora 16.06, în zona seismică Vrancea, judeţul Buzău. Seismul vine după cel de dimineață, cu magnitudinea 4,3.

Potrivit informaţiilor publicate de Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INCDFP), seismul s-a produs la 16.06.25 în zona seismică Vrancea, judeţul Buzău.

Cutremurul a avut magnitudinea 3,8 și s-a produs la adâncimea de 147.156 km.

Cutremurul s-a produs la 55 km E de Sfântu-Gheorghe, 57 km V de Focșani, 65 km E de Brașov, 66 km NV de Buzău și 88 km N de Ploiești.

Miercuri dimineață, un seism de 4.3 s-a produs, la adâncimea de 139 km, în zona seismică Vrancea, judeţul Buzău.

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: cutremur romania Vrancea