x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Dacia Logan - Nebunie cauzata de un cric

Dacia Logan - Nebunie cauzata de un cric

19 Ian 2005   •   00:00

OBSERVATOR
Decizia Dacia de a rechema aproximativ 15.000 de Loganuri pentru schimbarea cricului a semanat panica. Reprezentantii Dacia au subliniat ca este vorba doar de o masura preventiva.

Povestea cricului

Faptul ca Dacia a rechemat aproximativ 15.000 de Loganuri pentru schimbarea cricului si pentru alte doua verificari a starnit un val de panica in randul proprietarilor. Constructorul precizeaza insa ca nu sunt motive de ingrijorare.
CATALIN FAINISI

"SALTATA". Cei de la Dacia nu au precizat daca "lipsa de rigiditate" duce la fisurarea sau indoirea accesoriului respectiv
Ultimele doua zile au fost caracterizate de nebunia declansata in randul presei si a posesorilor de Dacia Logan in perioada 23 august-20 noiembrie 2004. Oficialii de la Pitesti au anuntat ca vor rechema 15.169 de exemplare ale noului model pentru a le schimba cricul, componenta despre care cred ca ar putea prezenta probleme. Ei au caracterizat aceasta decizie ca fiind una preventiva, si nu una care sa semene panica in randul clientilor.

VERIFICARI. De asemenea, pe langa inlocuirea celor 15.169 de cricuri care ar putea prezenta defectiuni, reprezentantii Dacia vor efectua niste verificari ale cablajului motorului la 2.300 dintre aceste vehicule si reprogramarea, acolo unde este cazul, a calculatorului motor la 2.549 de unitati. In cazul ultimelor verificari, cei de la Dacia au constatat ca aceste masini ar putea prezenta probleme in cazul pornirii motorului pe vreme rece, iar defectiunea ar urma sa fie remediata prin reprogramarea "soft-ului".

NU STIU! Din dorinta de a descoperi care ar putea fi defectiunea respectivului cric, ne-am adresat initial unor mecanici de la un service autorizat Dacia. Raspunsul acestora a fost ca nu cunosc natura problemei si ca datoria lor este doar aceea de a schimba cricul posesorilor de Logan care se vor prezenta la verificari.

NU SPUN! Povestea nebuna a cricului a continuat la sediul comercial Dacia din Calea Floreasca din Bucuresti, unde reprezentantul biroului de relatii cu presa al companiei nu ne-a oferit mai multe informatii decat cele pe care le detineam, declarand ca nu imi poate oferi detaliile pe care le doream. Avand in vedere faptul ca, asa cum sustine constructorul, problema nu a fost constatata in urma unor reclamatii, ramane valabila ipoteza ca aceasta a fost descoperita in urma unui control efectuat la uzina de la Colibasi. Astfel, motivul oficial al posibilei defectiuni este "lipsa de rigiditate a tijei de sustinere a cricului, care ar putea sa conduca in timp la o functionare defectuoasa a acestuia".

"E O PROBLEMA MINORA!"
Contactat telefonic pentru a exprima o opinie in legatura cu acest caz, vicepresedintele CA de la Dacia, Constantin Stroe, a declarat ca nu intelege de ce s-a creat o asemenea nebunie din cauza unei masuri preventive, care demonstreaza grija constructorului fata de clienti si de produs si a precizat ca Dacia isi asuma responsabilitatea pentru aceasta "problema minora, care a fost remediata". "Faptul ca peste 800 de masini au fost verificate de la inceputul acestei campanii pana in prezent a lansat acest scandal de presa. A fost o actiune premeditata, si nu una realizata in urma reclamatiilor", a incheiat Stroe.

×
Subiecte în articol: observator Dacia