x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Dacioţii au ajuns în Azerbaidjan. Radar, amendă, şpagă!

Dacioţii au ajuns în Azerbaidjan. Radar, amendă, şpagă!

28 Iul 2012   •   08:35
Dacioţii au ajuns în Azerbaidjan. Radar, amendă, şpagă!

Dupa o intrerupere a calatoriei, mai mare decat cea planificata la granita dintre Georgia si Azerbaidjan, din cauza unui cablu taiat de un "Dorel" azer, "daciotii" si-au continuat calatoria spre Mongolia.

Nu fara peripetii, fiindca altfel ar lipsi aventura. Astfel, baietii, pentru a nu duce prea mult dorul negocierilor pe tema depasirii vitezei legale, s-au convins de faptul ca spaga este un obicei atat de comun incat poate fi considerat mai degraba un instrument de sustinere a economiei.

Cum a decurs intamplarea, cu vorbele lor...
"Am trecut pana la urma in Azerbaidjan, tarziu, fara sa dam niciun ban, pentru ca au remediat problema cablului taiat si le-a functionat sistemul electronic. Dar nu ne-a tinut mult bucuria.
Inevitabilul (despre care ne avertizase si Mihai Barbu si alti aventurieri) s-a produs. Miorita a fost oprita la cativa km dupa granita, de un politist tanar, care a coborat tacticos de la volanul unui BMW seria 3 si ne-a informat ca, in mod fantastic, Dacia noastra, batranica noastra, a prins puteri nebanuite, ca un cal care tocmai a mancat jaratic, si a trecut ca o sageata pe langa un radar fix.
Degeaba i-a explicat Molo ca nu avea cum, ca e batrana, ca in Romania este alintata “rabla', ca nu prea vede bine nici cu faza lunga. Nici cand a trecut la persuasiunea emotionala: ca suntem din Romania, ca e o tara nu prea bogata, nimic. Azerul cu mustata desena incontinuu pe o hartie diferite sume, ba in dolari, ba in euro. Iulian a banuit ca ar fi radare, dar nu am vazut nimic pe drum, pana cand nu am simtit BMW-ul cu girofar cum ni se opreste in coada. Ca sa se asigure ca nu plecam fara sa platim amenda (un cuvant pe care il stia tare bine in toate limbile), politistul i-a luat actele lui Iulian, care era la volan. A trecut de la amenda de 150 de euro la 100, pe loc 66, ca sa ne intelegem. Am dat vreo 10-20 de manati (vreo 10-20 de euro) si dusi am fost."
Cititi mai mult pe freemioritza.ro.

Alexandru, Iulian si Nicu sunt pe soselele azere, undeva in apropiere de Baku si promit sa revina cu noi amanunte atunci cand vor ajunge si vor avea o conexiune la internet mult mai stabila.

Colegul nostru, Alexandru Molovata, ii indeamna pe cei interesati de aventura Daciotilor sa le urmareasca ultimele postari pe facebook.com/dacioti.

×