x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Dacioţii au plecat spre Mongolia

Dacioţii au plecat spre Mongolia

12 Iul 2012   •   08:50
Dacioţii au plecat spre Mongolia

In urma cu cateva ore, mai precis, la 09:00, Iulian, fost publicitar, Alexandru, fotograf la Jurnalul National, si Nicu, biciclist si actual corporatist, au plecat din fata Casei Presei din Bucuresti catre Mongolia.


"Din Bucuresti mai facem popas azi in Pitesti, Craiova, Drobeta, Garana (la festivalul de jazz). La Garana stam pana sambata, cand plecam spre Praga. Pe 17 iulie, dis de dimineata, luam startul oficial in raliul umanitar Mongol Rally. Traseul nostru ne va aduce prin Bucuresti, dar numai cat sa ne luam restul bagajelor si sa fugim repede tot spre est pana cand vedem numai iurte in fata ochilor", ne scriu daciotii pe freemiorita.ro.

Scopul principal al acestui raliu, care se desfasoara din 2004, este umanitar. Toate echipajele, circa 400 in fiecare an, se angajeaza sa doneze la destinatie, in Ulan Bator, masinile pe care le conduc si cel putin 1.000 de lire sterline. Banii stransi sunt folositi pentru ajutorarea copiilor fara posibilitati din Mongolia.

Daciotii vor dona Dacia 1310 si 500 de lire sterline catre Lotus Children’s Centre, iar cel putin 500 de lire sterline catre o cauza umanitara din Romania, respectiv Beneva – Pasi catre viata (Sectia de Oncologie Pediatrica a Spitalului Marie Curie din Bucuresti).

Puteti intra in contact cu ei urmarindu-i pe facebook.com/dacioti sau scriindu-le pe adresa de e-mail: dacioti@freemiorita.ro

"Dacioti pana-n Mongolia" este un proiect al Free Miorita, asociatie infiintata de Iulian, Alexandru si Nicu din dorinta de a demitiza basmul Miorita.

×