Tone de lana sunt aruncate sau incendiate de ciobanii din Dambovita, pretul acestui produs fiind prea mic pentru a putea fi comercializat, sustin reprezentantii Directiei Agricole.
Multi dintre crescatorii de oi spun ca au ajuns in aceasta situatie in ultimii ani din cauza cererii reduse de lana, a pretului mic si a conditiilor impuse pentru vanzare. Ciobanii spun ca tunsul oilor costa 5 lei pe cap de animal, iar pretul unui kilogram de lana este mai putin de jumatate de acest pret.
''In judetul nostru se colecteaza acest produs in urmatoarele conditii: pretul de achizitie este 2 lei pe kilogram, rasele agreate tigae si turcana, cantitatea minima de achizitie 2.000 de kilograme de lana curata fara ciulini. Trebuie sa se si organizeze putin oamenii. Cert este ca pretul este mic, dar este cel pe care piata il dicteaza'', a declarat purtatorul de cuvant al Directiei Agricole Dambovita, Elena Alecu.
Crescatorii de oi din nordul judetului Dambovita, din localitatile Malu cu Flori, Valeni, Pucheni, Pietrosita si Bezdead, au incheiat o intelegere cu o firma in privinta preluarii lanii, in schimb cei din zona de sud a judetului spun ca sunt nevoiti sa arunce lana pentru ca nu au cui sa o vanda.