x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Dâmboviţa: Suspecţii de braconaj din Moroieni, obligaţi să nu părăsească ţara timp de 30 de zile

Dâmboviţa: Suspecţii de braconaj din Moroieni, obligaţi să nu părăsească ţara timp de 30 de zile

de Agerpres    |    20 Sep 2012   •   15:44
Dâmboviţa: Suspecţii de braconaj din Moroieni, obligaţi să nu părăsească ţara timp de 30 de zile

Procurorii au dispus, joi, masura obligarii de a nu parasi tara pe o perioada de 30 de zile pentru cei doi barbati care sunt suspectati ca l-ar fi ajutat la braconaj pe sateanul din Moroieni, atacat si omorat de un urs.

Initial cei doi au fost audiati de Politie, in cursul zilei de miercuri, cand a avut loc incidentul, iar apoi au primit ordonanta de retinere pentru 24 de ore sub acuzatiile de complicitate la braconaj cinegetic, respectiv favorizarea infractorului.

Conform purtatorului de cuvant al Politiei Dambovita, Raluca Florescu, joi au fost prezentati Parchetului Pucioasa cu propunere de arestare preventiva, masura respinsa de instanta.

''In urma cercetarilor efectuate, s-a stabilit ca numitii M.S., de 59 de ani si M.M., de 31 de ani, ambii din localitatea Moroieni, dupa o intelegere prealabila cu persoana decedata, au participat alaturi de aceasta la capturarea animalului prins in lat, ulterior ascunzand obiectele folosite pentru capturare'', se arata intr-un comunicat al Politiei Dambovita, remis joi.

In ultima saptamana patru persoane au fost atacate de ursi in localitatile dambovitene Moroieni, Pietrosita si Buciumeni. Doi barbati, unul de 71 de ani, altul de 63 de ani au murit in urma atacului. Despre cel de 63 de ani, din Moroieni, politistii au indicii ca ar fi incercat sa captureze ursul.

Animalul a fost prins intr-un lat, s-a zbatut si a reusit sa scape. L-a atacat pe barbat, dupa care a fugit in padure. La fata locului au fost gasite mai multe obiecte despre care politistii sustin ca ar putea fi folosite la braconaj.

×