x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Dan Diaconescu a ajuns în ţară: Sunt un biet ziarist din Caracal care vrea să salveze Oltchimul!

Dan Diaconescu a ajuns în ţară: Sunt un biet ziarist din Caracal care vrea să salveze Oltchimul!

26 Sep 2012   •   10:21
Dan Diaconescu a ajuns în ţară: Sunt un biet ziarist din Caracal care vrea să salveze Oltchimul!

Dan Diaconescu s-a intors in Romania. Patronul televiziunii OTV a declarat, pe Aeroportul Otopeni, ca urmeaza sa aiba, in aceasta dupa-amiaza, o intalnire foarte importanta. "Nu trebuia sa ma asteptati atat de mult, ca nu sunt nici presedinte nici prim-ministru. Sunt un simplu jurnalist din Caracal care vrea sa salveze Oltchimul", a spus presedintele Partidului Poporului.

Dan Diaconescu a tinut sa precizeze ca, in ultimele doua zile, a fost in 5 tari. Mai precis, in Germania, Franta, Spania, Monaco si Austria. In aceasta seara, a mai spus Diaconescu, va pleca din nou din tara, urmand sa revina vineri.

"Am fost in Germania, in Franta, in Spania, in Monaco si in Austria. Voi pleca din nou probabil in aceasta seara. Daca Guvernul va accepta conditiile noastre, poate incepem activitatea la Oltchim", a declarat Diaconescu, care a precizat ca a fost in acelasi avion cu ministrul Liviu Pop.

"Cazul Oltchim va devoala adevarata fata a clasei politice din Romania. Ce s-ar fi intamplat cu Oltchim daca n-am fi participat noi la privatizare. Oltchim este o perla a economiei romanesti. Mi-am asigurat si o protectie pentru ca este o adevarata lupta pe viata si pe moarte pentru Oltchim", a spus Diaconescu.

"Am fost sa caut piete de deschidere pentru Oltchim, sa caut parteneriate pentru a pune pe picioare combinatul. Vreau sa le facem o surpriza si mai placuta ciocoilor, care vor sa inchida Oltchim, in cazul Tarom si CFR. Asasinul economic Victor Ponta a zis banii sau viata, eu prefer sa-mi dau viata, daca e nevoie fac si 15 ani de inchisoare pentru salvarea Oltchimului", a declarat Diaconescu la revenirea in tara.

Referitor la situatia muncitorilor de la combinat, Dan Diaconescu a spus ca statul ar putea folosi garantia depusa de el in cadrul procesului de privatizare pentru a achita salariilor celor "mai nevoiasi" dintre acestia.

Avocatii lui Dan Diaconescu au solicitat mentionarea obligatiilor vanzatorului si cumparatorului Oltchim in preluarea Arpechim, pentru reluarea activitatii in regim integrat si includerea unei clauze pentru vanzator, prin care acesta sa nu introduca societatea in insolventa, dupa cumparare, a declarat, miercuri, la Ministerul Economiei, avocatul Daniel Fenechiu.

"Am facut 21 de propuneri de modificare a contractului de vanzare cumparare si 15 propuneri de adaugare de texte noi. Sunt trei lucruri esentiale pe care dorim sa le clarificam astazi. Primul e legat de modalitatea concreta in care Oltchim va putea sa achizitioneze Arpechim. Al doilea aspect tine de modalitatea de evolutie a creantelor, sunt 450 milioane euro datorii catre AVAS, Salrom, Electrica, CFR. Ne dorim sa stabilim un termen rezonabil, sa nu ne trezim a doua zi cu cereri de insolventa, actualizare dobanzi. Mai discutam despre cererea sindicatului de rezolvare a problemei cu salariatilor. Ultimul lucru, care se discuta acum, este situatia actuala economica si juridica a Oltchim. Am solicitat sa ne comunice daca au intervenit mutatii in ceea ce priveste evolutia economica si cea juridica", a explicat Daniel Fenechiu.

Dan Diaconescu a fost declarat vineri adjudecatar al licitatiei cu oferta in plic pentru achizitionarea a 54,8% din capitalul social al Oltchim Ramnicu Valcea, pentru care a oferit 203 milioane lei. Contractul de privatizare nu a fost, insa, semnat, iar avocatii lui Dan Diaconescu sustin ca sunt pregatiti sa negocieze, in continuare, pe marginea documentului si ca nu se grabesc sa semneze.

×