x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Dan Diaconescu, cercetat de DNA. Patronul OTV îl acuză pe Ponta de șantaj și criminaliatate transfrontalieră

Dan Diaconescu, cercetat de DNA. Patronul OTV îl acuză pe Ponta de șantaj și criminaliatate transfrontalieră

05 Oct 2012   •   13:47
Dan Diaconescu, cercetat de DNA. Patronul OTV îl acuză pe Ponta de șantaj și criminaliatate transfrontalieră
Sursa foto: Intact Images

DNA îl va certceta pe Dan Diaconesu după analizarea plângerii făcută de OPSPI. Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a stabilit că plângerea depusă de către Remus Vulpescu e de competenţa procurorii anticorupţie. Plângerea a fost trimisă la DNA, iar procurorii îl vor ancheta pe Dan Diaconescu.

Oficiul Participaţiilor Statului şi Privatizării în Industrie (OPSPI) a sesizat Parchetul în privinţa săvârşirii de către Dan Diaconescu, patronul OTV, a infracţiunii de înşelăciune în formă continuată prin inducerea în eroare şi pentru dobândirea fără drept a calităţii de adjudecatar al Oltchim.

Dan Diaconescu a s-a prezentat, astăzi, la Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie pentru a depune plângere penală la adresa premierului Victor Ponta şi a fostului şef al OPSPI Remus Vulpescu.

La intrarea în Parchetul instanţei supreme, Dan Diaconescu a declarat că a câştigat licitaţia pentru privatizarea combinatului Oltchim fără să dea "şpagă" şi a pierdut-o în momentul în care accesul presei nu a mai fost permis. El a precizat că "volumul" plângerii penale pe care o va depune la Parchet împotriva lui Ponta şi a lui Vulpescu întrece de trei-patru ori volumul contractului pentru privatizarea Oltchim.

"Avem aici o mulţime de dovezi privind corupţia guvernanţilor, precum şi tot ceea ce s-a întâmplat pentru privatizarea Oltchim. Găsim toate probele corupţiei, în sensul că demonstrăm că guvernanţii nu au vrut niciun moment să semneze contractul de privatizare, demonstrăm că guvernanţii, deşi nu aveau niciun temei legal să ne ceară să le arătăm, demonstrăm că guvernanţii au ştiut că avem bani", a spus Dan Diaconescu.

„Cei care formează actualul guvern sunt de fapt niște șantajiști, escroci și niște jnapani ordinari. Au blocat privatizarea Oltchim, nu au vrut să semneze cu noi și nu au vrut să ne ia banii. Ponta este Pinochio de România, iar Vulpescu, știți că a pus muzica în timpul neocierilor”, a declarat Dan Diaconescu.

„Banii sunt la dispoziția guvernului, nici până astăzi Ponta nu a dat salariile la Oltchim. Dacă Ponta sustine că vrea binele Oltchim, de ce nu a dat salariile. Nu vrea banii mei, dar de ce nu a dat din fondul de rezervă?. Sunt 5 motive pentru care îl puteți acuza de minciună pe Ponta. Nu a fost curios să le vadă. I-am spus că există banii, investitorii, managerii. Vulpescu nu a vrut să semneze contractul cu noi și au vrut să lichideze combinatul”, a mai spus Diaconescu.

Acesta a mai spus că eșecul privatizării Oltchim l-a costat foarte mult atât pe el, cât și pe investitorii cu care se asociase în acest sens.
„Ne-a costat enorm, o să cerem daune uriașe”, a mai spus patronul OTV.

×