x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Dan Nica a decapitat conducerea IJP Ialomiţa şi a Poliţiei Municipale Slobozia

Dan Nica a decapitat conducerea IJP Ialomiţa şi a Poliţiei Municipale Slobozia

de Petru Zoltan    |    17 Aug 2009   •   00:00

Şeful Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Ialomiţa, comisarul şef Stan Bîtlan va fi schimbat din funcţie în urma scandalului în care şeful poliţiei Slobozia, Iosif Chirilă, a fost filmat la masă cu interlopul Gigi Piticul. Totodată, ministrul de Interne, Dan Nica a anunţat că îl va demite şI pe Iosif Chirilă de la comanda Poliţiei Slobozia.

Câteva imagini şocante făcute în casa interlopului Gigi Piticul au scos la iveală legăturile pe care acesta le avea cu mai marii poliţiei ialomiţene. În fotografiile făcute de soţia interlopului, apare comisarul Iosif Chirilă alături de soţu lei. În urma acestui scandal, care a zguduit Inspectoratul de Poliţiei al Judeţului Ialomiţa, ministrul de Interne, Dan Nica a anunţat că: "în cursul zilei de azi, vor fi numiţi şefi noi şi la IPJ Ialomiţa şi la Poliţia municipală Slobozia."

Referitor la şeful Poliţiei Municipiului Slobozia, Iosif Chirică, ministrul a spus că acesta ar fi fost victima unei înscenări, însă poliţistul va fi schimbat din funcţie pentru că nu şi-a luat măsuri de prevenire a acestei situaţii. "Oricum, prezenţa lui în această ipostază şi chiar faptul că a fost victima unui concurs de împrejurări de acest gen nu-l recomandă să mai rămână şeful poliţiei, pentru că el trebuia să-şi ia măsurile respective. Dacă un om obişnuit poate să fie la un moment dat mai uşor de manipulat, de la un şef de poliţie avem o altă pretenţie", a afirmat ministrul.

Nica a precizat că, potrivit unei investigaţii a MAI, şefului IPJ i-a fost administrată, fără ca el să ştie, o substanţă în paharul din care el consuma o băutură, cei care ar fi pus la cale presupusa înscenare transportându-l apoi pe poliţist în locuinţa unei persoane considerate a aparţine aşa-numitei lumi interlope. "Efectul pe care l-a avut putea proveni din faptul că i s-au pus în pahar anumite substanţe. El (şeful Poliţiei Slobozia - n.r.) a fost luat şi dus acolo. Aşa spun cei care s-au ocupat la vremea respectivă de toată investigaţia".






×
Subiecte în articol: observator