x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Dan Nica: Cer Guvernului să se pregătească pentru cea mai mare livrare de vaccinuri din partea UE

Dan Nica: Cer Guvernului să se pregătească pentru cea mai mare livrare de vaccinuri din partea UE

28 Apr 2021   •   14:22
Dan Nica: Cer Guvernului să se pregătească pentru cea mai mare livrare de vaccinuri din partea UE

România va beneficia de cea mai mare livrare de vaccinuri din partea UE de până acum, peste un milion de doze în zilele următoare, anunță Dan Nica, liderul Delegației PSD din Parlamentul European, care cere Guvernului să se pregătească pentru acest aflux masiv.

„UE trimite 29 de milioane de doze de vaccin către statele membre, țara noastră urmând să primească peste un milion de doze în zilele următoare. Solicit Guvernului să pregătească sistemul național de vaccinare pentru acest aflux masiv”, transmite Dan Nica, membru în grupul interinstituțional european de monitorizare a campaniei de vaccinare anti-COVID-19.

Europarlamentarul social-democrat a subliniat că se impune o îmbunătățire urgentă a capabilităților de vaccinare mobilă în mediul rural, în special în localitățile în care nu există puncte medicale, precum și multiplicarea centrelor de vaccinare în mașină în mediul urban, scrie Mediafax

„Nimeni nu mai poate acuza lipsa vaccinurilor. Vaccinuri sunt, esențial este să existe și voința guvernamentală de a acționa cât mai eficient pentru imunizarea populației”, cochide Nica.

 

 

×