x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Dan Nica: Mama Robertei Anastase are afaceri ilegale cu Poşta Română. Anastase: Mama nu are afaceri, este pensionară (VIDEO)

Dan Nica: Mama Robertei Anastase are afaceri ilegale cu Poşta Română. Anastase: Mama nu are afaceri, este pensionară (VIDEO)

31 Mai 2012   •   12:39
Dan Nica: Mama Robertei Anastase are afaceri ilegale cu Poşta Română. Anastase: Mama nu are afaceri, este pensionară (VIDEO)

Ministrul Comunicatiilor, Dan Nica, a declarat, astazi, in cadrul unei conferinte pe tema restructurarii si modernizarii Postei Romane, ca mama Robertei Anastase are afaceri ilegale cu Posta Romana, potrivit Antena3.

"Cuplul Boc-Anastase mai avea putin si baga Posta Romana in faliment, o societate cu peste 35.000 de angajati si o vechime de 120 de ani. In intervalul 2008-2010, Posta a acumulat pierderi de 485 milioane de lei, la care se adauga o amenda aplicata de Consiliul Concurentei, de peste 100 milioane de lei, plus o serie de obligatii de plata catre diversi furnizori si bugete ale statului de peste 400 milioane de lei", a spus ministrul Comunicatiilor, care a precizat ca, fara masurile de restructurare care vor fi aplicate in perioada urmatoare, Posta Romana ar fi intrat in faliment incepand cu 13 iunie.



Presedintele Camerei Deputatilor, Roberta Anastase, a declarat, in direct, la Antena 3, ca niciunul dintre parintii sai nu are afaceri.

"Mama nu are afaceri, este pensionara. Tata lucreaza(...). Ii atrag atentia domnului Nica ca il voi da in judecata pentru informatii false pe care le transmite cu buna stiinta. Nu este in stare sa verifice niste informatii inainte de a le face publice (...) Ministrul Nica nu mai este o persoana careia sa-i acord credibilitate", a spus Roberta Anastase.

De asemenea, Roberta Anastase a declarat ca tatal sau, Corneliu Anastase, consilierul directorului CONPET, lucreaza de peste 13 ani la aceasta companie, iar activitatea lui acolo nu are niciun fel de legatura cu activitatea sa politica.

"Tatal meu lucreaza la CONPET cu mult inainte de a avea eu vreo functie publica", a spus Roberta Anastase. "Mi-e greu sa va spun ce venit au parintii mei. Mi se pare irelevant", a adaugat Roberta Anastase.



Potrivit Romania TV, si Corneliu Anastase, tatal presedintelui Camerei Deputatilor, are un salariu de 350 de milioane de lei vechi, in calitate de consilier al directorului CONPET. Potrivit documentelor obtinute de Romania TV, in ianuarie 2009, tatal sefei Camerei Deputatilor a castigat 7.150 RON. In ianuarie 2010, avea un salariu de 12.240 RON, iar in septembrie - 22.131 RON.

In decembrie 2011, salariu lui Anastase a ajuns la 35.068 RON, pentru ca in primele doua luni ale anului 2012 sa scada la 15.067. In martie 2012, Corneliu Anastase a castigat 35.155 RON.

×