Preşedintele Comisiei juridice a Senatului, liberalul Cătălin Boboc, a anunţat că senatorul Dan Şova este invitat în Comisia juridică marţi, începând cu ora 9,00, pentru a-şi studia dosarul, urmând ca senatorii jurişti să exprime un vot pe raport la ora 14,00.
"Am deschis acum dosarele şi am citit referatul. Unii colegi au rămas încă la studiu şi probabil că vor mai rămâne. Mâine, la ora 9,00, va veni dl Şova, iar la ora 14,00 vor avea loc audierile şi votul pe raport", a declarat Boboc, precizând că a vorbit cu senatorul Dan Şova, care i-a confirmat participarea sa.
Cătălin Boboc a adăugat că raportul Comisiei juridice va fi înaintat Biroului permanent, urmând să fie introdus pe ordinea de zi a şedinţei plenului Senatului de miercurea viitoare.
"Noi mâine vom întocmi raportul după vot şi îl vom înainta Biroului permanent. Va fi la primul plen (introdus pe ordinea de zi - n.r.). Probabil miercurea viitoare, nu văd când e alta, conform programului aprobat", a mai spus Boboc, precizând că senatorii liberali vom vota în favoarea cererii Justiţiei.
Referitor la faptul că PSD susţine că, în şedinţa BP, nu a fost exprimată propunerea privind dezbaterea cu celeritate a cazului Şova în Senat, Cătălin Boboc a replicat: "Colegii mei din BP, eu nefiind membru, dar particip ca preşedinte al Comisiei juridice, au făcut această solicitare foarte clară, în sensul de a urgenta procedura, chiar cu această propunere de a înainta pentru mâine (în plen - n.r.). BP a decis calendarul pe care îl ştiţi".
Procurorul şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, a sesizat procurorul general pentru a cere preşedintelui Senatului încuviinţarea reţinerii şi arestării preventive a lui Dan Şova.
Potrivit DNA, în perioada octombrie 2011 - iulie 2014, Dan Şova a pretins sume de bani şi a primit în total 100.000 de euro de la o persoană denunţătoare, în schimbul traficării influenţei sale reale pe care o avea pe lângă Mihai Bălan, director general al CET Govora SA, astfel încât acesta din urmă să asigure încheierea unui contract de asistenţă juridică cu o anumită societate de avocatură, contract de tip abonament lunar, la o valoare de 10.000 euro/lună.
În dosar a fost reţinut Mihai Bălan, director general al CET Govora, pentru abuz în serviciu în formă continuată (două acte materiale). Ulterior, Instanţa supremă a stabilit ca acesta să fie cercetat sub control judiciar.