x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Dan Şova. Procurorii au extins acuzaţiile

Dan Şova. Procurorii au extins acuzaţiile

05 Iun 2015   •   16:23
Dan Şova. Procurorii au extins acuzaţiile
Sursa foto: Foto: Adrian Manolache / Jurnalul National

Senatorul Dan Şova a afirmat, vineri, la ieşirea de la Direcţia Naţională Anticorupţie, că procurorii au extins acuzaţiile.

''Domnul procur formulează acuzaţiile pe care le consideră dânsul. În faza de judecată vom formula apărările, nu le formulăm aici. (...) Da, s-au extins acuzaţiile'', a spus Şova.

Referitor la care sunt acuzaţiile, el a adăugat că Direcţia Naţională Anticorupţie va da mai multe detalii într-un comunicat de presă.

"Ceea ce s-a făcut atunci e public din 2011, domnul Ponta a pus şi pe blog de atunci. Nu e niciun secret, nu sunt sume mari, sunt justificate profesional, dar asta se discută în altă parte, nu aici", a adăugat Şova.

Direcţia Naţională Anticorupţie a informat că procurorii au dispus vineri măsura controlului judiciar pentru 60 de zile în cazul senatorului Dan Şova în dosarul Turceni - Rovinari.

Potrivit unui comunicat al DNA transmis vineri AGERPRES, procurorii au extins ancheta faţă de Şova, avocat coordonator al Societăţii Civile de Avocaţi "Şova şi Asociaţii", cu privire la fals în înscrisuri sub semnătură privată (17 infracţiuni), evaziune fiscală în formă continuată şi spălare de bani.

În aceeaşi cauză, faţă de senator se efectuează şi acte de urmărire penală pentru trei infracţiuni de complicitate la abuz în serviciu, în legătură cu care procurorii au solicitat Senatului încuviinţarea reţinerii şi arestării preventive, însă cererea a fost respinsă.(agerpres)

×