x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Dan Voiculescu: "Acum nu mă mai tem de moarte"

Dan Voiculescu: "Acum nu mă mai tem de moarte"

13 Dec 2010   •   15:28
Dan Voiculescu: "Acum nu mă mai tem de moarte"

Vice-presedintele Senatului , Dan Voiculescu, a acordat un interviu exlcusiv revistei Q-magazine in care a povestit cum, in copilarie, a primit de Craciun, doar un singur mar si cum a ajuns astazi la o avere estimata a familiei de cca 400 de milioane de euro.

Voiculescu spune ca nu a facut nici un euro in afara legii si ca insusi conflictul direct pe care il are cu Ministerul Public "controlat discretionar de actuala Putere" demonstreaza ca nu are astfel de vulnerabilitati:"* *Acesta este, dealtfel, secretul ostilităţii puterii politice faţă de mine şi faţă de Trustul Intact. Este reacţia frustrată a unor oameni care nu ne pot controla".

Intrebat fiind cati ani ar trai "din inertie" Trustul sau, daca de maine nu ar mai investi nici un ban in el, Dan Voiculescu declara ca "afacerile cinstite nu traiesc din inertie".

Orice holding se poate prăbuşi în câteva zile dacă nu are un management responsabil. Imediat după 1989, România era, în câteva domenii, lider mondial. De exemplu, la sfârşitul anilor '80, la Călăraşi, se finaliza cea mai modernă linie de producţie pentru profile mari - şină de cale ferată - din Europa. În doar câţiva ani acest combinat a fost închis, falimentat şi vândut pe bucăţi. Este doar un exemplu din sute de astfel de cazuri. Nu există management din inerţie. Capitalul românesc a fost irosit din această cauză şi poate renaşte doar dacă vom înţelege să îl susţinem cu adevărat. România nu poate depăşi criza structurală decât printr-un management responsabil al capitalului românesc.", spune Voiculescu pentru Q-magazine.

Vorbind despre ministrul Sebastian Vladescu, cel care i-a fost student, Voiculescu spune ca acesta " a ales un portofoliu greu în cadrul celui mai slab executiv din istoria modernă a României. Doar în perioada fanariotă am avut echipe executive de factura cabinetului Boc. În acest context, prestaţia ministerială a domnului Vlădescu nu poate fi evaluată separat de cea a guvernului din care a făcut parte".

Despre  "un om fara principii, fara valori, fara repere constante si care nu crede in nimic" si despre diferenta dintre Dan Voiculescu si Sorin Ovidiu Vintu, cititi in Q-magazine.

Citiţi interviul acordat de Dan Voiculescu revistei Q-magazine

×
Subiecte în articol: Dan Voiculescu