x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Amânare în dosarul "Telepatia". Dan Voiculescu: "Important este să se facă dreptate. Mă aştept să fiu achitat"

Amânare în dosarul "Telepatia". Dan Voiculescu: "Important este să se facă dreptate. Mă aştept să fiu achitat"

08 Apr 2014   •   09:13
Amânare în dosarul "Telepatia". Dan Voiculescu: "Important este să se facă dreptate. Mă aştept să fiu achitat"
Sursa foto: Dan Marinescu/Intact Images
UPDATE 09:48 - Curtea de Apel Bucureşti a amânat judecarea apelului în dosarul privind privatizarea Institutului de Cercetări Alimentare, după ce unul dintre judecători a formulat o cerere de abţinere.

Un alt complet de judecători urmează să judece cererea de abţinere a magistratului şi în funcţie de hotărârea pe care aceştia o vor lua, dosarul se va judeca în acelaşi complet sau într-unul cu o componenţă schimbată.
......................................

Curtea de Apel Bucureşti judecă astăzi apelul în dosarul privind privatizarea Institutului de Cercetări Alimentare (ICA), în care Dan Voiculescu a fost condamnat la cinci de închisoare, alături de alte persoane.

"Important este să se facă dreptate. Dreptatea o fac doar judecătorii. Mă aştept să fiu achitat pentru că nu există niciun fel de dovezi, nici directe, nici indirecte împotriva mea", a declarat Dan Voiculescu, la Tribunalul Bucureşti.

Tribunalul București l-a condamnat pe Dan Voiculescu, în 26 septembrie 2013, la cinci ani de închisoare în dosarul privind privatizarea Institutului de Cercetări Alimentare (ICA).

În acelaşi dosar, Gheorghe Mencinicopschi a primit o pedeapsă de şase ani de închisoare cu executare. Tot la şase ani de închisoare cu executare au fost condamnaţi şi Sorin Pantiş, Corneliu Popa şi Cătălin Sandu Jean.

Alți inculpați din dosar, respectiv Constantin Baciu, Grigore Marinescu, Vica Ene și Alexandru Petre au primit câte cinci ani de închisoare.

Instanța l-a obligat pe Dan Voiculescu să plătească aproape 6 miliarde lei vechi, reprezentând contravaloarea a peste 18 milioane de acțiuni de la ICA, donate de liderul conservator fiicei sale Camelia Voiculescu. De asemenea, Dan Voiculescu și ceilalți inculpați au fost obligați să plătească în solidar suma de 60.482.613 euro, prejudiciul adus Ministerului Agriculturii. Judecătorii au menținut sechestru asigurător pus de procurori pe bunurile și conturile lui Dan Voiculescu, printre care o casă din București evaluată la 250.000 euro și un cont deschis la BRD, în care se află peste 15 milioane lei.


×