x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Dan Voiculescu trage un semnal de alarmă legat de absorbţia fondurilor europene

Dan Voiculescu trage un semnal de alarmă legat de absorbţia fondurilor europene

28 Sep 2015   •   14:30
Dan Voiculescu trage un semnal de alarmă legat de absorbţia fondurilor europene
Sursa foto: Dan Marinescu/Intact Images
Profesorul Dan Voiculescu atrage atenţia autorităţilor, asupra problemei de absorbţie a fondurilor europene, într-o postare pe blogul personal.

La sfarsitul anului 2015, Romania va pierde circa 5 miliarde de euro din cele 19,8 miliarde de euro alocate prin Politica de coeziune (aferente exercițiului bugetar 2007-2013). Cele mai mari pierderi vor fi la POSDRU – unde din 3,5 miliarde, au fost accesati numai 1 miliard si la POS Mediu – unde din 4,4 miliarde, au fost atrase 1,7 miliarde.

Conform datelor oficiale, Romania a ajuns la o rata de absorbtie a fondurilor structurale si de coeziune de 54,82%.

Guvernul a promis o absorbtie de 80%, dar se vede ca nu se va putea tine de cuvant.

Este timpul ca Guvernul sa deschida ochii! Banii Europei nu sunt un moft, ci șansa României de a intra cu capul sus în lumea civilizată.

Am spus intotdeauna: mizați, cât mai e timp, pe un guvern orientat pe absorbția de fonduri structurale până la sfarsitul anului 2015. Dați posibilitatea de a coordona ministere unor specialiști în absorbția de fonduri europene care cunosc logica instituțională a UE.

E pentru binele României și pentru îndeplinirea visului meu ca românii care nu și-au părăsit patria în moment de răstriște să nu mai plece pe pământuri străine pentru o viață mai bună.
 

×
Subiecte în articol: Dan Voiculescu