x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Danileţ şi Ghica se întorc în forţă! Justiţia a anulat hotărâile CSM din luna februarie

Danileţ şi Ghica se întorc în forţă! Justiţia a anulat hotărâile CSM din luna februarie

03 Iun 2013   •   17:04
Danileţ şi Ghica se întorc în forţă! Justiţia a anulat hotărâile CSM din luna februarie
Sursa foto: Dragos Stoica/Intact Images

Cristi Danileţ şi Alina Ghica, revocaţi din funcţiile de membri ai Consiliului Superior al Magistraturii, prin două hotărâri din 26 februarie, s-au întors în CSM, după ce instanţele au dispus suspendarea actelor până la pronunţarea unei decizii definitive în cazul cererilor de anulare.

Cristi Danileţ şi Alina Ghica au participat luni la şedinţa Secţiei pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii, iar marţi vor participa la şedinţa Plenului CSM, conform Mediafax.

Cei doi şi-au reluat activitatea după ce săptămâna trecută Curtea de Apel Bucureşti, respectiv Curtea de Apel Galaţi au decis suspendarea hotărârilor Plenului Consiliului Superior al Magistraturii din 26 februarie, prin care s-a decis revocarea lor din funcţiile de membri ai CSM.

Curtea de Apel Bucureşti a admis pe 27 mai cererea lui Cristi Danileţ de anulare a hotărârii Plenului CSM din 26 februarie privind revocarea lui din funcţia de membru ales al CSM. De asemenea, instanţa a decis suspendarea executării hotărârii Plenului Consiliului până la soluţionarea definitivă şi irevocabilă a cererii de anulare a acestei hotărâri. Sentinţa nu este definitivă, putând fi atacată cu recurs.

Instanţa Curţii de Apel Galaţi a admis, în 30 mai, cererea Alinei Ghica de suspendare a hotărârii Plenului CSM din 26 februarie privind revocarea ei din funcţia de membru ales al CSM, până la pronunţarea unei decizii definitive în cazul cererii de anulare a actului atacat. Decizia poate fi atacată cu recurs la înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

În urma deciziilor instanţelor, cei doi membri revocaţi din CSM pot să-şi ocupe din nou funcţiile până la pronunţarea unor hotărâri definitive.

"Există decizii de suspendare a hotărârilor. Dacă hotărârile CSM sunt suspendate, nu îşi produc efectele", a declarat Mediafax purtătorul de cuvânt al CSM, Monica Prejmereanu, potrivit căreia nu există niciun impediment ca Ghica şi Danileţ să participe la şedinţa de marţi a Plenului CSM.

×