x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Dascălii buzoieni au încercat să forţeze intrarea în sediul Inspectoratului Şcolar Judeţean

Dascălii buzoieni au încercat să forţeze intrarea în sediul Inspectoratului Şcolar Judeţean

23 Mar 2010   •   00:00

Cadrele didactice care au protestat în curtea Inspectoratului Şcolar Judeţean Buzău au încercat să forţeze intrarea în sediul instituţiei, care avea toate uşile încuiate. Pentru aplanarea conflictului a fost necesară intervenţia jandarmilor.

În jurul orei 12.00, când mitingul la care participă aproximativ 700 de cadre didactice ar fi urmat să se încheie, câteva zeci de protestatari au încercat să pătrundă în sediul Inspectoratului Şcolar Judeţean forţând intrarea, în condiţiile în care toate uşile de acces au fost încuiate.

Protestatarii au vrut să discute cu conducerea instituţiei, după ce inspectorul şcolar general, profesorul Florina Stoian, le transmisese prin intermediul liderilor de sindicat că nu există soluţii pentru rezolvarea revendicarilor lor salariale.

Pentru că reprezentanţii ISJ nu au venit în rândul manifestanţilor, care pe toată durata mitingului au cerut acest lucru, cadrele didactice au încercat să intre cu forţa în instituţie, potrivit Mediafax. Pentru aplanarea conflictului a fost necesară intervenţia jandarmilor, iar zece profesori au fost lăsaţi de către forţele de ordine să intre în sediul Inspectoratului Şcolar Judeţean, jurnaliştii neavând acces la discuţii.

FĂRĂ REZULTAT

Profesorii care au discutat cu inspectorul şcolar general Florina Stoian le-au transmis colegilor lor protestatari că discuţiile au fost fără rezultat, şeful ISJ spunându-le că trebuie să accepte revenirea la salarizarea din octombrie 2008, dar şi că ar face bine să revină la cursuri dacă vor să îşi primească salariile.

În aceste condiţii, dascălii, care între timp au fost convocaţi la şedinţe de către conducerile unităţilor din care provin, spun că sunt hotărâţi să continue protestele, miercuri fiind programat un miting în Piaţa Dacia din municipiul Buzău, urmat de un marş pe străzile dintre Primăria oraşului şi Prefectura judeţului.


×
Subiecte în articol: observator