x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Datele tahografului autocarului morţii vor fi decriptate joi: "Nu este o anchetă simplă, nu trebuie să existe nicio eroare"

Datele tahografului autocarului morţii vor fi decriptate joi: "Nu este o anchetă simplă, nu trebuie să existe nicio eroare"

27 Iun 2013   •   16:59
Datele tahografului autocarului morţii vor fi decriptate joi: "Nu este o anchetă simplă, nu trebuie să existe nicio eroare"

Autorităţile din Muntenegru vor accelera ancheta în cazul accidentului soldat cu 18 morţi, pregătindu-se să decripteze datele tahografului autocarului căzut în prăpastie.

Potrivit procurorului Vojislav Grujic, tahograful autocarului va fi scos joi. "Nu este o anchetă simplă, de aceea nu trebuie să existe nicio eroare", a declarat Grujic, conform site-ului postului public RTCG.

Concluziile preliminare ale anchetei arată că accidentul s-a produs la ieşirea autocarului dintr-un tunel rutier. În momentul ieşirii din tunel, asfaltul era umed pentru că plouase, dar lumina soarelui era foarte puternică, existând probabilitatea ca şoferul să fi fost orbit câteva secunde.

În aceste condiţii, la care se adaugă viteza care nu era adaptată la acel segment de drum, şoferul probabil a pierdut controlul asupra vehiculului, a pătruns pe contrasens, pentru că exista o curbă uşoară, a rupt balustrada de securitate a podului şi a căzut în prăpastie.

Potrivit site-ului cotidianului Dan, anchetatorii analizează această ipoteză pe baza declaraţiilor supravieţuitorilor şi altor martori.

×