x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator De 1 Decembrie, Traian Băsescu le urează românilor "sănătate, bucurie şi prosperitate"

De 1 Decembrie, Traian Băsescu le urează românilor "sănătate, bucurie şi prosperitate"

01 Dec 2011   •   07:24
De 1 Decembrie, Traian Băsescu le urează românilor "sănătate, bucurie şi prosperitate"

Presedintele Traian Basescu ii indeamna pe romani, in mesajul transmis de 1 Decembrie, postat pe site-ul Administratiei Prezidentiale, sa arboreze steagul national ca semn al mandriei de a fi roman.

"Este o zi de mare insemnatate pentru istoria noastra, in care poporul roman aduce un omagiu celor care au desavarsit, prin patriotismul si jertfa lor, Marea Unire de la 1918. Este, de asemenea, o zi a memoriei dedicata evenimentelor si personalitatilor care, prin viziune si loialitate fata de idealul national, au jucat un rol covarsitor in afirmarea identitatii statale in modernitate. Nu in ultimul rand, este o zi in care suntem chemati sa ne manifestam solidaritatea cu cei afectati de perioada dificila pe care o traversam si sa ne exprimam totodata increderea in viitorul pe care-l putem construi impreuna, asa cum ni-l dorim, intr-o societate libera si democratica. Va indemn, ca semn al mandriei de a fi roman, sa arborati steagul national, fie ca sunteti in familie sau la locul de munca, pentru a sarbatori impreuna, asa cum se cuvine, Ziua Romaniei!", spune presedintele in mesajul transmis cu prilejul Zilei Nationale a Romaniei.

Seful statului a adresat urari "calduroase de sanatate, bucurie si prosperitate" tuturor romanilor din tara si din diaspora.

×