x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator De ce nu se găseşte sare autohtonă în magazine. Sarea Română şi-a secretizat afacerile

De ce nu se găseşte sare autohtonă în magazine. Sarea Română şi-a secretizat afacerile

de Petru Zoltan    |    03 Apr 2012   •   15:56
De ce nu se găseşte sare autohtonă în magazine. Sarea Română şi-a secretizat afacerile

In hypermarketuri, magazine, magazinase nu se mai gaseste nici urma de sare romaneasca. Toata sarea de pe rafturi este importata din tari precum Turcia sau Ucraina. In acelasi timp statul roman, prin Societatea Nationala a Sarii - Salrom, patroneaza afacerile cu sare romaneasca, fie ea pentru consum sau pentru industrie. Astfel, la sefia Societatii Nationale a Sarii - Salrom a fost uns Gabriel Muraru un apropiat al controversatului politician-afacerist din Neamt, Gheorghe Stefan, cunoscut in lumea fotbalului drept Pinalti.

Odata cu numirea lui Muraru, toate contractele comerciale ale companiei de stat au fost secretizate pe motiv ca acestea reprezinta secrete comerciale. Societatea Nationala a Sarii refuza sa faca publica pana si identitatea companiilor cu care are relatii contractuale. 1034 de contracte comerciale, dintre care 66 pentru export au secretizate abuziv de Societatea Nationala a Sarii Salrom', se precizeaza intr-un comunicat al Fundatiei Soros Romania.

Salrom este singurul producator de sare din Romania, care exploateaza, gestioneaza si comercializeaza sarea si substantele nemetalifere. Fiind vorba de o institutie de stat si de resurse care reprezinta proprietate publica, conditiile comerciale contractuale, cum ar fi redevente, termene si alte clauze sunt stabilite in Legea minelor nr. 85/2003, fiind obligatorie practicarea acelorasi conditii comerciale contractuale atunci cand este vorba despre acelasi obiect contractual.

×
Subiecte în articol: observator