x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator De la 1 aprilie, adio reţete compensate şi gratuite

De la 1 aprilie, adio reţete compensate şi gratuite

23 Mar 2011   •   13:10
De la 1 aprilie, adio reţete compensate şi gratuite

Bolnavii nu vor mai primi reţete gratuite, compensate şi trimiteri la medici specialişti, de la 1 aprilie. Decizia a fost luată, după ce peste 80% din medicii de familie au anunţat că nu vor semna contractele-cadru la începutul lunii viitoare.

"A devenit o tradiţie faptul că în fiecare primăvară suntem nevoiţi să ducem un adevărat război pentru a apăra cabinetele, pentru a ne proteja pacienţii, pentru a face cât de cât funcţional acest sistem din ce în ce mai haotic", a declarat, astăzi, preşedintele Federaţiei Naţionale a Patronatelor Medicilor de Familie (FNPMF), citat de mediafax.ro.

Doina Mihailă a precizat că organizaţia pe care o reprezintă, împreună cu Societatea Naţională de Medicină Familie, a cerut în instanţă suspendarea anumitor documente.

Este vorba despre acte care vizează informatizarea, respectiv achiziţionarea a doua sisteme de internet în banda largă 3G de către medicii de familie, achiziţionarea de cititoare şi inscripţionare de card.

Preşedintele FNPMF a mai precizat că medicii de familie au cerut autorităţilor găsirea unor soluţii prin care actualul contract - cadru să fie prelungit înca o lună pana la 1 mai, iar în acest interval să fie făcute modificarile pe care le solicită reprezentanţii celor două organizaţii.

O hotărâre finală privind acţiunile viitoare ale medicilor de familie va fi anunţată, sâmbătă, la sfârşitul celei de a 8-a Conferinţe naţionale a medicilor de familie. (V.M.)

×