x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator De mâine se încălzeşte

De mâine se încălzeşte

23 Sep 2008   •   00:00

Maxima: 21°C ● Minima: 1°C
La Bucureşti maxima va fi de 20°C şi minima de 8°C, cerul va fi variabil. La munte, la altitudini de peste 1.800 m precipitaţiile vor fi sub formă de lapoviţă şi ninsoare.



Presiunea atmosferică este şi va rămâne relativ scăzută, în jumătatea de sud a Europei. Restul continentului este dominat de un maxim barometric în intensificare şi în extindere mai spre sud, în următorele 2-3 zile. În altitudine, arealele de presiune atmosferică scăzută vor fi, la fel ca acum, în extremitatea nordică şi de nord-est şi în ţările central-sudice, respectiv de o parte şi de cealaltă a Munţilor Alpi, din estul Franţei până în bazinul estic al Mării Negre. În extremitatea nordică şi de nord-est, dar şi în cea de sud, în straturile de deasupra solului, circulaţia aerului va fi intens vestică şi destul de slabă în zonele central-sudice, unde aerul rece va persista. În aceste condiţii şi norii vor persista. Mulţi dintre ei vor fi de tip stratiform. Alţii, de acelaşi fel, pot să apară din ceaţă, care se va forma noaptea şi nu reuşeşte să se disipeze ziua, deşi vizibilitatea la nivelul percepţiei ochiului creşte. Practic, acea ceaţă devine ceea ce meteorologii mai numesc “ceaţa înaltă”. Norii purtători de ploi rămân în afara graniţelor României, în zonele situate la nord şi la vest de ea, însă ploile nu sunt importante cantitativ. (meteorolog Romica Jurca)

PRESIUNEA ATMOSFERICĂ

Presiunea atmosferică reprezintă forţa exercitată de aerul atmosferic pe unitatea de suprafaţă. Aceasta se măsoară cu ajutorul barometrului, iar înălţimea coloanei de mercur a acestuia variază în strânsă legătură cu starea vremii. Presiunea atmosferică normală este de aproximativ 760 mm Hg.

Azi (marţi):
Presiunea atmosferică va creşte uşor şi treptat în majoritatea regiunilor până la valori de 755 – 756 mm Hg.

Mâine (miercuri):
Presiunea atmosferică va mai creşte în nord-estul ţării până la valori de 760 mm Hg, iar în rest nu va avea variaţii semnificative (755 – 756 mm Hg).

BUCUREŞTI



Centru:     max.: 20şC   min.: 8şC
Periferie:     max.: 19şC   min.: 7şC

Azi (marţi):
Cerul va fi variabil, iar vântul slab. Presiunea atmosferică va creşte uşor şi treptat. Dimineaţa şi noaptea vremea va fi în general răcoroasă.

Mâine (miercuri):
Cerul va fi variabil, favorabil ploii, mai ales în cursul nopţii. Vântul va sufla în general slab. Presiunea atmosferică va fi uşor variabilă. Maxima: 21°C, iar minima: 9°C.

Poimâine (joi):

Cerul va prezenta înnorări şi temporar va ploua. Vântul va sufla în general moderat. Dimineaţa şi noaptea vremea va fi în general răcoroasă. Maxima: 18°C, iar minima: 9°C.

LA MUNTE


Azi (marţi):

Cerul va fi temporar noros, îndeosebi ziua, şi pe arii restrânse va ploua, însă cantităţile de apă nu vor fi însemnate. Totodată, la altitudini de peste 1.800 m, precipitaţiile vor fi şi sub formă de lapoviţă şi ninsoare. Vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura aerului nu va avea variaţii importante.

Mâine (miercuri):

Vremea se va încălzi uşor. Ziua, cerul va fi mai mult noros, cu precădere în Carpaţii Orientali, unde local va ploua, şi temporar noros în rest, cu ploi pe arii restrânse. Vântul va sufla slab şi moderat. Izolat, pe văi se va semnala ceaţă. Temperatura aerului va avea valori comparabile cu cele din intervalul precedent.

Poimâine (joi):
Cerul va fi mai mult noros şi pe arii relativ extinse va ploua, iar la altitudini de peste 1.800 m precipitaţiile vor fi şi sub formă de lapoviţă şi ninsoare. Vântul va sufla în general moderat, iar pe creste va avea intensificări temporare. Temperatura aerului va fi în scădere.

×
Subiecte în articol: meteo presiunea atmosferică