x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator De Ziua Nationala, romanii au preferat Antena 1

De Ziua Nationala, romanii au preferat Antena 1

03 Dec 2004   •   00:00

OBSERVATOR

De 1 Decembrie, romanii au ramas in fata televizorului preferand "M-am nascut in Romania", editiile speciale "9595"si "Din dragoste", dar si transmisiunea sportiva Athletic Bilbao - Steaua.
CRISTIANA STAMATESCU

Un ziar incearca sa acrediteze ideea ca "De Ziua Nationala, romanii au ales Pro TV". Invocand targetul-tinta al postului din Bulevardul Pache Protopopescu, cel intre 18 si 49 de ani, ziarul aminteste cateva victorii precizand ca ""Teo", "Vacanta Mare" si "La bloc" au adunat in fata televizoarelor milioane de romani". Ei bine, tot atatea milioane de telespectatori, ba cateva bune sute de mii in plus, s-au uitat la Antena 1. Dovada? Audientele inregistrate de postul din Baneasa pe spectatorii din mediul urban, nu numai pe segmentul de varsta 18-49.

Astfel, dupa ora 13:00 si pana la ora 24:00, majoritatea populatiei din mediul urban a ales sa urmareasca programele Antenei 1. Ratingul inregistrat a fost de 8,5% si o cota de piata de 23,0%. Emisiunile "M-am nascut in Romania", editiile speciale "9595", "Din dragoste" au fost si ele la inaltime, iar seara meciul de fotbal Atletico Bilbao - Steaua a avut un rating maxim de 18,7% cu 40,3% share.

ATENTIE. Exista multe metode de inducere in eroare a opiniei publice. Este foarte important ca lumea sa inteleaga ceea ce citeste. De exemplu, cand apare sintagma "a fost lider pe segmentul publicului cu decizie de cumparare" se poate intelege de fapt, ca femeile au fost cele care au preferat sa se uite la emisiune. Interesant, nu?

×
Subiecte în articol: observator