x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Decanul Baroului Alba, reţinut de DNA într-un dosar de corupţie

Decanul Baroului Alba, reţinut de DNA într-un dosar de corupţie

12 Noi 2010   •   00:00

Doina Scutea, decanul Baroului din Alba, a fost reţinută pentru 24 de ore. Scutea este anchetată într-un dosar de trafic de influenţă, dare şi luare de mită. În acelaşi dosar au mai fost reţinuţi directorul adjunct al Direcţiei Finanţelor Alba, un om de afaceri şi un consilier din Ministerul Economiei.

Potrivit unor surse judiciare citate de Mediafax, au mai fost reţinuţi fostul director al Direcţiei Generale a Finanţelor Publice (DGFP) Alba, Ştefan Anghel Bogin, actual şef al Administraţiei Finanţelor Publice pentru Contribuabili Mijlocii din cadrul Direcţiei Generale a Finanţelor Publice Alba, omul de afaceri Alexandru Duca, Radu Bogdan, funcţionar în Ministerul Economiei şi Comerţului, compartimentul pentru IMM-uri şi fost ofiţer SIE, precum şi Claudiu Vulpe, fost ofiţer SIE, arestat preventiv într-un alt dosar privind constituirea unei reţele de prostituţie ai cărei clienţi erau persoane importante din Alba.

Radu Bogdan şi Claudiu Vulpe, zis "Fox", ar fi fost colegi în cadrul SIE, susţin sursele citate, care precizează că acest caz este extrem de complex, fiind vorba despre infracţiuni precum trafic de influenţă, luare şi dare de mită.

Ştefan Anghel Bogin este acuzat că ar fi încercat să intervină, prin omul de afaceri Alexandu Duca, pentru a i se soluţiona favorabil un proces care se judecă la Curtea de Apel Alba Iulia şi în care un alt fost director al DGFP Alba, Maria Iacob, a contestat schimbarea sa din funcţie şi înlocuirea cu Ştefan Anghel Bogin.

Bogin ar fi urmat să îi faciliteze în schimb omului de afaceri compensarea unor sume de bani între firmele acestuia şi DGFP Alba.

De asemenea, Alexandru Duca este acuzat şi că ar fi intervenit pe lângă Radu Bogdan, funcţionar în cadrul Ministerului Economiei, pentru câştigarea unui proiect european de către o firmă de construcţii din Alba, patronată de un cetăţean italian. Duca ar fi fost intermediar în acest caz împreună cu Claudiu Vulpe, cel de-al patrulea învinuit în acest dosar. Radu Bogdan ar fi primit, potrivit surselor citate, aproximativ 40.000 de lei mită.

Procurorii DNA au înaintat, vineri dimineaţă, propuneri de arestare preventivă a celor cinci persoane reţinute în acest dosar de corupţie.


Antena3

×
Subiecte în articol: observator