x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Decizia care aruncă în aer Fondul Proprietatea: ce înseamnă şi care sunt efectele

Decizia care aruncă în aer Fondul Proprietatea: ce înseamnă şi care sunt efectele

11 Oct 2012   •   12:11
Decizia care aruncă în aer Fondul Proprietatea: ce înseamnă şi care sunt efectele

Curtea de Apel Bucuresti (CAB) a decis, miercuri, irevocabil, anularea unei hotarari AGA a Fondului Proprietatea (FP) din septembrie 2010 prin care a fost modificat statutul, pentru ca ulterior compania Franklin Templeton sa fie numita administrator al FP. Oficialii administratorului spun, insa, ca mandatul lor va continua. Pe termen scurt, va exista o reactie in piata si un efect negativ la capitolul imagine, insa toata piata asteapta motivarea oficiala din partea instantei.

Decizia instantei anuleaza decizia AGA privind modificarea actului constitutiv a Fondului Proprietatea. Acest lucru inseamna ca se va reveni la statutul anterior al FP, condus de Consiliu al Reprezentantilor si Directorat.

“Efectele anularii de catre instanta sunt, cel putin de principiu, anularea administratorului Franklin Templeton si a deciziilor care au fost luate in mandatul acestora. Practic, toate actele subsecvente actului juridic nul sunt, la randul lor, nule. Este posibil, insa, ca unele decizii sa nu fie anulate si sa fie catalogate drept exceptii, dar acest lucru nu poate fi dedus sau anticipat, depinde de la caz la caz”, au explicat surse jurdice surse judiciare.

Exista insa si formele extraordinare de atacare a deciziei Curtii de Apel, desi lucrurile nu se vor opri aici.

In 21 decembrie 2011, Tribunalul Bucuresti a constatat nulitatea absoluta a hotararilor Adunarii Generale a Actionarilor (AGA) Fondului Proprietatea prin care, in data de 6 septembrie 2010 fusese modificat actul constitutiv si era numit administrator unic "Franklin Templeton Investment Management Limited Marea Britanie Sucursala din Bucuresti".

Citeste articolul intreg pe wall-street.ro

×