x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Decizia în dosarul "Valiza", amânată pentru 3 aprilie

Decizia în dosarul "Valiza", amânată pentru 3 aprilie

20 Mar 2012   •   06:28
Decizia în dosarul "Valiza", amânată pentru 3 aprilie

UPDATE 10:39 - Instanta suprema a amanat pentru 3 aprilie decizia in dosarul "Valiza", in care finantatorul echipei Steaua, George Becali, vicepresedintele FC Steaua, Teia Sponte, si alte persoane sunt acuzati de fapte de coruptie in sport.

Inalta Curte de Casatie si Justitie urmeaza sa dea pronuntarea in dosarul "Valiza", in care patronul Stelei Gigi Becali este acuzat de dare de mita si fals in inscrisuri sub semnatura privata.

Magistratii au judecat pe 6 martie ultimul termen in dosarul "Valiza", iar procurorii au cerut condamnarea lui George Becali la patru ani de inchisoare cu executare pentru dare de mita si doi ani inchisoare pentru fals in inscrisuri sub semnatura privata.

Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie au cerut atunci si condamnarea la doi ani inchisoare pentru Teia Sponte, vicepresedinte al Consiliului de Administratie al FC Steaua Bucuresti, condamnarea la doi ani de inchisoare cu suspendare a lui Victor Piturca si doi ani cu executare pentru avocata Alina Ciul, conform Agerpres.

Procesul "Valiza" a inceput pe 21 ianuarie 2009, la Curtea de Apel Cluj, insa pe 6 octombrie 2009 magistratii clujeni au admis cererea de declinare a competentei catre ICCJ, avand in vedere calitatea de europarlamentar pe care Becali a obtinut-o pe parcurs.

Procurorii DNA au instituit, in mai 2008, sechestru asigurator si au indisponibilizat suma de 1.700.000 de euro apartinand lui George Becali, in scopul confiscarii speciale. Banii ar fi fost destinati premierii echipei Universitatea Cluj pentru a nu pierde meciul cu CFR Cluj (0 - 1 pe teren), din ultima etapa a sezonului respectiv. In cazul in care CFR nu castiga meciul, Steaua ar fi devenit campioana.

×