x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Decizie - Iancu, cercetat in libertate

Decizie - Iancu, cercetat in libertate

de Radu Crivat    |    03 Mai 2006   •   00:00
Decizie - Iancu, cercetat in libertate

Procurorii au mai pierdut o runda in batalia cu criminalitatea economico-financiara. Ieri, instanta de judecata a dat din nou dreptate omului de afaceri Alexandru Marian Iancu, respingand propunerea procurorilor de arestare a acestuia. Astfel, Iancu va fi judecat in libertate, in dosarul in care este acuzat alaturi de Ovidiu Tender pentru un prejudiciu adus statului de 2.700 de miliarde de lei vechi. Decizia Tribunalului Capitalei poate fi contestata la Curtea de Apel Bucuresti. Propunerea de arestare preventiva a lui Iancu a fost judecata saptamana trecuta de instanta Tribunalului Bucuresti, dupa ce la 14 aprilie, Curtea de Apel a apreciat ca in cauza ar fi fost comise anumite vicii de procedura.

LA INDIGO. In fata judecatorilor curtii, avocatul Ion Neagu a sustinut ca nota prin care s-a dispus masura arestarii lui Iancu a fost absolut identica cu cea prin care s-a dispus arestarea preventiva a lui Ovidiu Tender, in acelasi dosar, fiind trecuta chiar aceeasi data de 3 martie. Referitor la acest aspect, procurorul de sedinta a depus o incheiere rectificativa prin care data de 3 martie, din incheierea de sedinta prin care s-a dispus arestarea lui Marian Iancu, a fost corectata la 4 aprilie, ziua in care a fost luata aceasta masura.

ACUZATII. Procurorii DIICOT din cadrul Parchetului Instantei Supreme au dispus, la 20 februarie, punerea in miscare a actiunii penale impotriva lui Ovidiu Tender si Marian Alexandru Iancu, pentru infractiuni de natura economica prin care ar fi prejudiciat statul cu aproximativ 2.700 de miliarde de lei vechi. Cei doi sunt acuzati de constituirea unei grupari de crima organizata, in care au cooptat si alte persoane, invinuite sau inculpate in dosar, pentru a obtine fonduri frauduloase a caror sursa urma sa fie disimulata. (Radu Crivat)

×
Subiecte în articol: observator iancu